Нула долара федерален данък ще плати Тесла, компанията на Илон

...
Нула долара федерален данък ще плати Тесла, компанията на Илон
Коментари Харесай

Тесла с 0 долара федерален данък, Илон Мъск плаща 11 млрд.

Нула $ федерален налог ще заплати " Тесла ", компанията на Илон Мъск.

Причината е, че интервенциите на компанията в Съединени американски щати са й донесли предходната година загуби в размер на 130 милиона $ на база преди облагане с налози. От " Тесла " показват позиция, че всичките облаги преди облагане с налози, на стойност над 6 милиарда $, идват от интервенции в чужбина, макар че 45% от приходите й идват от продажби в Съединени американски щати.

Така излиза, че задграничните налози възлизат на 839 милиона $, до момента в който сметката за държавни налози е единствено 9 милиона $, а сметката за федерален налог е нула.

Според Мартин Съливан, основен икономист на Tax Analyts, данъчен издател с нестопанска цел и специалист по практиките на корпоративното данъчно облагане в Съединени американски щати, това е нормална процедура, прилагана от американските мултинационални корпорации - структуриране на интервенциите им по този начин, че задграничните дъщерни сдружения да са тези, които регистрират доходи, оставяйки интервенцията в Съединени американски щати да има дребен или никакъв облагаем приход за отчет.

" Това опонира на здравия разсъдък, само че не опонира на данъчния кодекс на Съединени американски щати ", прибавя Съливан.

Самият Мъск разгласи в Туитър, че ще заплати 11 милиарда $ федерален налог.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР