Nukemap е интерактивна карта, която ви позволява да научите какво

...
Nukemap е интерактивна карта, която ви позволява да научите какво
Коментари Харесай

Може ли ядрена бомба да унищожи града ви (ПРОВЕРЕТЕ САМИ)

Nukemap е интерактивна карта, която ви разрешава да научите какво би станало, в случай че градът ви бъде нападнат с нуклеарно оръжие. В уеб страницата избирате разнообразни по мощ заряди – от тактически с мощ към 1 килотон до апокалиптични бомби с мощ от 100 мегатона. След това може да ги „ пуснете “ над всяко едно обитаемо място на планетата. Приложението точно пресмята другите зони на провалите и вредите.

Създателят на плана Алекс Уелерщайн отбелязва, че напоследък уеб сайтът му е изправен пред непредвиден проблем – големият интерес и повишеният трафик. Въпреки това сървърите се оправят.

Използвайки картата излиза наяве, че в случай че в центъра на София бъде взривен нуклеарен заряд с мощността като тази на атомната бомба от Хирошима, то 72 630 души незабавно биха изгубили живота си. Парадоксално, само че кварталите Люлин, Младост, Овча купел и летището не биха потърпевши въобще от 15-килотонен гърмеж.

Ситуацията е напълно друга, в случай че над столицата ни се взриви най-мощният нуклеарен заряд тестван в миналото – „ Цар бомба “. При детонация с мощ 50 мегатона цяла София ще бъде срината до основи. Сградите в Банкя, Елин Пелин и Костинброд биха потърпевши съществено. Жителите на Перник, Самоков, Ихтиман, Своге и Дупница биха получили изгаряния 3-та степен, в случай че са на улицата по време на гърмежа. Жертвите от детонацията в първите минути са към 1 милион души. Ако вятърът духа в югоизточна посока, то от радиационното замърсяване ще пострадат Пловдив и Хасково.

При сходен процес на събитията жертвите могат да доближат и до над 2 милиона в първите седмици след гърмежа.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР