Нужна е наредба, която да регламентира дивото къмпингуване. Хората искат

...
Нужна е наредба, която да регламентира дивото къмпингуване. Хората искат
Коментари Харесай

Кметът на Шабла иска регламентиране на дивото къмпингуване

" Нужна е разпоредба, която да регламентира дивото къмпингуване. Хората желаят дори да си платят, само че този правилник го няма.

Когато регламентираме така наречен диво къмпингуване и то стане законно, тогава ще бъдат обезпечени всички съдове за отпадъц и. Правилата на съответния къмпинг или бивак ще бъдат избрани ". Това съобщи Мариян Жечев, кмет на Община Шабла при започване на летния туристически сезон, предава

Той посочи проблема на плажа на село Крапец - „ Крапец-север ”. „ Пътят, който от години се употребява, не е картиран. Този плаж е недосегаем от на никое място. Освен къмпингуващите, има и нощуващи в стаите за посетители, които би трябвало да спрат с колите си и да вървят към 2-3 км ”, сподели той.

Жечев чака плажът да бъде разграничен - зона за сиви дюни, зона за бели дюни . „ Този път може да бъде картиран, може да бъде ограден и да реши казусът на Крапец ”, изясни кметът на Шабла.

„ Дивото къмпингуване като тип туризъм основава проблеми с отпадъците. Туристите не са отговорни за това, те са задоволително грамотни да носят боклуци до контейнерите, само че проблемите стартират с това.

Община Шабла носи отпадъците на хранилище, където се сепарират, по-късно се претрупват в село Стожер. За това заплащат жителите на Шабла с такса „ боклук ” , изясни проблема Мариян Жечев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР