НСО започва вътрешни проверки след зрителски сигнал до Нова телевизия.

...
НСО започва вътрешни проверки след зрителски сигнал до Нова телевизия.
Коментари Харесай

Автомобил на НСО избутва коли в Кресненското дефиле

НСО стартира вътрешни инспекции след зрителски сигнал до Нова телевизия. На фрагментите се вижда по какъв начин автомобил подхваща рискови маневри, като изпреварва коли в Кресненското дефиле.

Според очевидци на случката водачът се движи с пусната звукова и светлинна сигнализация. Рисковото изпреварване се случва преди четири дни в Кресненското дефиле, където преди два месеца бяха инсталирани колчета точно с цел да спрат рисковите маневри и където беше въведено оганичение от 50 километра в час.

На видеоклипа, сниман от фен, ясно се вижда по какъв начин колата избутва другите коли от платното за придвижване. И макар че в началото от НСО отхвърлиха това да е тяхна кола, повторна инспекция демонстрира тъкмо противоположното.

„ Той изпревари първо нас, по-късно още няколко коли и се движеше с доста висока скорост. Имаше сигнална лампа и звуков сигнал ”, споделя фен на Нова телевизия, поискал да остане неизвестен. „ Излязохме отвън банкета и успяхме по някакъв метод да отбием, с цел да го пуснем. Имаше коли, които не му даваха да изпреварва доста дълго време и той караше доста близо залепен за тях ”, прибавя очевидецът.

По закон НСО може да изпозлва специфичен режим на придвижване, само че при нужда и единствено в случай че той не заплашва сигурността на пътя. А крайното решение е на водача, споделя някогашният шеф на службата професор Румен Миланов.

„ Другият по-голям въпрос е целесъобразността. Както се майтапих, в случай че бях аз, несъмнено нямаше да подхваща това изпреварване. Охраняемото лице все бърза, постоянно бързат. В не дребна степен лидерът на автомобила би трябвало да се преценява, само че в тази ситуация не би трябвало да се преценява с неговото предпочитание за бързо придвижване в един рисков сектор, то е риск и за него, и за тях е риск ”, споделя проф. Миланов.

Ден по-късно от НСО оповестиха, че сниманата кола не е тяхна и не се ръководи от лидер на службата. „ Апелираме обаче жителите да бъдат деликатни в преценката си, когато алармират за осъществени пътни нарушавания и да не прибързват да ги приписват на държавната охранителна работа ”, се споделя още в позицията им. 

Днес, след повторна инспекция, от службата към този момент признават, че първичният отговор е неверен и автомобилът в действителност е техен. „ Автомобилът е на Националната работа за защита и е ръководен от лидер на службата. Автомобилът е превозвал охранявано лице ”, споделят от НСО.

Кой е охраняваният човек? От НСО прецизираха само, че той не е от държавното управление. По информация на източници на Нова телевизия в колата по това време е бил някогашният заместник-министър на земеделието Иван Христанов. Той има защита след закани за живота му към свадите с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”. Потърсен за коментар, той декларирал единствено: „ Не съм карал автомобил в нарушаване ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР