СподелиОпасявам се, че отново можем да изпуснем 5-10 години, ако

...
СподелиОпасявам се, че отново можем да изпуснем 5-10 години, ако
Коментари Харесай

Денков в Белгия: Отново може да изпуснем 5-10 г., ако вземем грешната посока

Сподели
Опасявам се, че още веднъж можем да изпуснем 5-10 години, в случай че вземем неверната посока. Това сподели някогашният министър председател Николай Денков в Брюксел малко преди срещата на представители на Политическа партия с българи в Белгия.

„ Демокрацията не е даденост, а битка, която би трябвало да водим всеки ден, с цел да я запазим “, отговори Николай Денков на въпрос на БНР има ли опасения, че изборите могат да доведат до начало на смяна в противоположна посока:

„ В прочут смисъл би трябвало да се борим всеки ден за това, какво ще е бъдещето на България. Дали ще бъде проевропейско – това, което ние харесваме, обичаме, дали няма да се появи някоя тирания, тъй като виждаме и такива стремежи и опити да се наложи. Дали пък няма да бъде още веднъж послушание на някаква непозната мощ. “

На въпрос по какъв начин ще отговори на тези, които настояват, че в този момент сме под диктата на Брюксел, учен Денков отговори:

„ България е Европа, ние сме пълновръстен член на Европейския съюз, ние участваме във вземането на решения. Мога да го кажа с чисто сърце, откакто участвах в Европейските препоръки, неведнъж ние сме променяли текстове в крайните документи, с цел да можем да създадем нещо, което е потребно за България. “

Според Денков неверната посока е да се откажем, да се дръпнем от европейската си интеграция.

„ Да дам образеца с еврото. Ние сме във валутен ръб от толкоз години, в действителност ние сме свързани с еврото по метод, който е толкоз стеснен, че най-големият ни проблем и той е единственият, че ние не участваме във вземането на решенията.
Влизането ни в еврозоната в действителност ще ни разреши да почнем да участваме да вземането на решения, които са свързани с нашата орис “, уточни той.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР