Президентът Румен Радев е изрекъл три лъжи в рамките на

...
Президентът Румен Радев е изрекъл три лъжи в рамките на
Коментари Харесай

Eвгений Кънев: Румен Радев изрече три лъжи за покушението над словашкия премиер

Президентът Румен Радев е изрекъл три неистини в границите на две фрази, свързани с покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо

Това твърди анализаторът Евгений Кънев , който за следващ път упрекна президента, че обслужва съветски ползи в България. Искра.бг разгласява цялостния му коментар по тематиката без редакторска интервенция :

„ Покушението против словашкия министър председател – макар обстоятелствата – породи у нас вълна от спекулации. И за следващ срам на нашия президент, той стана създател на най-голямата от тях – насочвайки вълната в мелницата на съветската агитация.

Първо да кажем, че към момента следствието не е завършило. Последната вест обаче е, че всички връзки от телефона на възрастния нападател са били изтрити … след атентата и не от фамилията му.

Заради което проверяващите към този момент работят по версия, че не е бил самичък.
Но даже това не е най-важното. Въпреки че Фицо завоюва изборите с проруска изразителност и го считат за словашкия Орбан, той не не разрешава износа на оръжие за Украйна. Нещо повече, през последния месец-два даже сменя своята изразителност. Така да вземем за пример, на конференция с украинския министър председател Денис Шмихал на 12 април т.г.

Фицо декларира:

“Военната експанзия на Русия в Украйна съставлява блестящо нарушаване на интернационалното право. Украйна има потребност от помощ и взаимност. Ние сме тук да помогнем ”..

На процедура това превръщане на Фицо, последвано от действителна помощ (която не е спирала) е прекомерно евентуално да е провокирала някого в Кремъл. Още повече, че излезе информация за участие на атентатора в съветска паравоенна формация.
На този декор са трагикомични опитите на някои ”консервативни ” трубадури у нас да показват нещастието като “дело на либералите ”. Защото либералите принадлежат на умерения политически център и в действителност извънредно леви и десни екстремисти си служат с такива способи на премахване на политически съперници – доста постоянно на хранилка от Кремъл.

Но какво да кажем за Радев, който в две фрази сподели три неистини:

(1) че Фицо бил прострелян, тъй като бил за (руски) мир – откакто Фицо не моли като него Зеленски да се съобщи?

(2) че съветската войска била непобедима – а какво стана в Киев, Харков и Запорожие през 2022 година? А какво би станало, в случай че не беше се забавила американската помощ и Украйна имаше право да я употребява на територията на Русия? И откакто в действителност цялата съветска “непАбедимая ” войска почнала войната е към този момент в небитието?

(3) че неговата не била съветска изразителност – а каква да е щом обслужва ползите на Кремъл?

И България под негово управление се бори за мир – спокойно предаване на нашия суверенитет на Кремъл, с цел да няма жертви “.

Икономистите на Българска академия на науките сигнализираха: България е водач по енергийна беднотия в Европейски Съюз

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР