Създателката на Cherie Blair Foundation for Women – Шери Блеър,

...
Създателката на Cherie Blair Foundation for Women – Шери Блеър,
Коментари Харесай

Smart Lady и Шери Блеър дискутираха бъдещето на устойчивия бизнес

Създателката на Cherie Blair Foundation for Women – Шери Блеър, нейният изпълнителен шеф Дивия О’Конър и Ивайло Димитров, старши съучастник в правната компания на лейди Блеър (Omnia Strategy LLP), бяха специфични посетители на работен обяд, иницииран от Smart Lady - програмата на Fibank в поддръжка на дамите бизнесмени в България. Срещата събра дами с финансирани от Smart Lady бизнеси и участнички в националната стратегия „ Менторите БГ ”. Дискутираната тематика в столичния Residence Exclusive Club бе „ Стимулиране на дамите да развиват резистентен бизнес ”. 

" За мен бе голямо наслаждение да се срещна с общността на Smart Lady и да се срещна с невероятните им истории! Поздравявам Първа капиталова банка за тази прелестна самодейност, движена от новаторското мислене. ", показа лейди Блеър, юрист с одобрен интернационален престиж и обществен бизнесмен. 

Всепризнат бранител на човешките права, тя основава фондацията си през 2008 година и оттогава с сътрудниците й трансформират бъдещето на над 250 000 дами от повече от 100 страни с ниски и междинни приходи. С помощта на световната си менторска платформа, просветителното мобилно приложение HerVenture и тренинг стратегиите си за дами, Cherie Blair Foundation подтиква женския триумф в бизнеса и позитивното му влияние върху локалните общности, стопански системи и околна среда.  

Мисията да разпростират капацитета на дамите бизнесмени посредством достъп до средства, технологии и ноу-хау ги доближава оптимално до философията на Smart Lady, чиято общественост включва повече от 1100 българки със започващи, или към този момент съществуващи компании. Fibank – една от най-големите банки в България с мажоритарни акционери Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев, е вложила над 120 млн. лева в Smart Lady с фокус върху развиването на дамите в бизнеса. Освен банкови артикули с преференциални условия програмата им обезпечава и достъп до наставнически сесии и образования. Подкрепата на бизнеси с резистентен индустриален цикъл е друга полезност, която свързва Smart Lady и Cherie Blair Foundation for Women. Чрез основания през 2021 година Sustainable Lady Fund програмата на Първа капиталова банка застана зад 12 дами, чиито планове варират от авиация и търговия, през обществени услуги и земеделие, до еко отглеждане на животни.

" Целта на програмата Smart Lady беше да се трансформира в приближен бизнес сътрудник на дамите бизнесмени. През първите години фокусът ни беше в това да насърчим дамите да започват и развиват бизнес, давайки им освен идеалният артикул, само че и поддръжката от която се нуждаят под формата на дамска бизнес общественост, образования и тренинги. В  последните години се стремим да подтикваме женското предприемачесто за  устойчив преход  към кръгова стопанска система, повишавайки цифровите и бизнес умения на дамите бизнесмени за преход към резистентен бизнес. ”, разяснява Илона Станева,  шеф „ Маркетинг и реклама ” във Fibank.

С мисъл за отпечатъка на бизнеса върху околната среда се образоват и кандидатките в настоящата Национална менторска стратегия – „ Менторите БГ ”, подкрепяна от Smart Lady. От старта си през 2023 година до в този момент тя е привлекателен център за образование на над 110 участнички, измежду които и три дами от Йемен, Афганистан и Украйна, определени да се образоват в програмата от Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации в България.

(платено съобщение)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР