НС прие промени в Закона за висшето образование. Едната промяна

...
НС прие промени в Закона за висшето образование. Едната промяна
Коментари Харесай

Приеха на първо четене промени в Закона за висшето образование

НС одобри промени в Закона за висшето обучение. Едната смяна в законопроекта урежда изискванията и реда за реализирането на взаимно образование на студенти от две и повече български висши учебни заведения.

Втората група промени е обвързвана с опцията за подготовка на докторанти в границите на научно-изследователските планове, което е необятно публикувана процедура по света.

В законопроекта са включени и оферти, решаващи механически проблеми, открити при използването на Закона за развиването на университетския състав в Република България.

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков увери, че тези промени са много фокусирани.

" Те вкарват в нашето законодателство практики, които се употребяват необятно в чужбина. Моята молба е да не се търси някаква неустановеност във връзка с това, което желаеме да реализираме. По-скоро се опитваме да наваксаме години закъснение ", съобщи още проф. Денков.

Той увери, че ще се вземат поради всички оферти, които са направени в зала и които не трансформират смисъла на закона, тъй като има няколко незабавни задания, които би трябвало да бъдат решени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР