НС не прие правителството, предложено от проф. Николай Габровски, но

...
НС не прие правителството, предложено от проф. Николай Габровски, но
Коментари Харесай

Шареният свят на проф. Николай Габровски 

НС не одобри държавното управление, препоръчано от проф. Николай Габровски, само че пък съставът, за който той твърди, че е подбрал персонално, възкреси загатна за „ славните “ дни на царското ръководство и Тройната коалиция. 

 За задачата в него бяха показани и всякакви партийни номади с „ дясна “ багра. Като щипка сол професорът може би трябваше да предложи и министър на корупцията, като за поста има значително почтени кандидатури. Понеже има огромна възможност същият състав да бъде препоръчан и с третия мандат, дано проследим най-големите гафове на претендентите за спасители на страната.

ПРОШКО ПРОШКОВ, целещ се в поста транспортен министър е типичният политически екскурзиант, скачащ с лекост от партия в партия като чевръст афганистански козел, само че в никакъв случай не изпада зад борда. Стартира в ДСБ на Иван Костов и даже е апетитен за млада вяра на тъмносините. Когато изгледите за политическа кариера в тази групировка се стопяват, той прозорливо се трансферира в настоящото „ Движение България на жителите “, а най-после дебаркира като общински консултант на ГЕРБ.

ДЕСИСЛАВА ПРОШКОВА – нейната кариера се гради паралелно с премятането на брачна половинка й. 
Още от времето на Костов фамилията се сприятелява с това на Даниел Митов, който също от тъмносин става човек на Меглена Кунева, с цел да пристане след това да ГЕРБ. Когато Митов става посланик №1, той стартира да назначава стремително свои партийни приятели във външното министерство. Както сами се досещате точно Десислава Прошкова е измежду първите уредени. Тя е издигната за консултант, само че по този начин и в никакъв случай не са посочени претекстовете за това предопределение или най-малко опита и качествата, притежавани за сходна виновна позиция. От външно даже крият, че е станала консултант на Митов.

За сметка на това обаче тя бързо се прочува министерството с купища кавги, в които се забърква. Шармантната дама, обичаща да върви на работа с предизвикателни тоалети на собствен ред размахва метлата, още повече пред подчинените си не крие, че има задача да уреди допустимо най-вече партийни приятели на работа в министерството.
Скандалът се разраства дотам, че в един миг персонално Меглена Кунева афишира, че партията й няма отношение към назначението на Прошкова. Накрая тя въпреки всичко е махната тихомълком. Дотогава съумява да натрупа стаж във външната политика едвам 2 години 5 месеца и 23 дни. 

През февруари 2020 година амбициозната дава се урежда като специалист към Комисията по външна политика в Народното събрание, само че й липсва наложителният 4-годишен стаж, с цел да стане „ основен експертен помощник “, какъвто е рангът на служителката, която замества, а на по-ниската позиция и заплатата е по-ниска. Затова стартира сякаш като старши помощник, само че и това е от ден до пладне. Не след дълго вади документ, че е работила с изключение на във външно и 2.5 година в общественото министерство на цивилен контракт.  

Напук на всякаква логичност, това е признато за стаж във външната политика и Прошкова се оказва с над 5 година професионален стаж и надлежно незабавно бива нараснала, както и заплатата й. всичко това е разкрито при одит, даже е подаден сигнал за изплатените й в нарушаване на разпоредбите пари, само че без резултат. В декларацията на Прошко Прошков за 2020 година е регистрирано, че жена му е взела 22 498 лева от заплати. 

МИГЛЕНА ТАЧЕВА – видната юристка, която от години е изкушена от властта още веднъж е на пистата като претендент за вицепремиер и правосъден министър. Тук е моментът да напомним, че точно тя удари рамо в договорката със запорирания хотел на починалия контрабандист Константин Димитров – Самоковеца в Боровец. Въпреки запора внезапно се оказа, че хотелът е продаден и е част от хотелската верига на Петя Славова. Запорът на хотела е вдигнат точно благодарение на Миглена Тачева, която към този миг е на шефска позиция в банката на Петя Славова, отпуснала заем на вдовицата на Самоковеца – Ангелинка. Банката става първи заемодател и по този начин сграбчва хотела против 2 млн. лева
Дружбата сред Тачева и Славова е крепка и към днешна дата. Близки до Тачева разкриват, че още през 2009 година търсела пътека към Бойко Борисов. 

Да напомним и още един от гафовете на Тачева от времето, когато е министър- тогава на ул. „ Съборна “ 7 е наета постройка, в която е настанен Административният съд на София област. Зданието е благосъстоятелност на компания „ Транслат “. Тачева договаря наем от 16 евро на квадрат, при междинна цена от 11 евро на кв. м. в този регион по това време. Прокуратурата стига до извода, че надутата цена е закононарушение по работа. За Тачева обаче няма последици, тъй като делото отива в Спецпрокуратурата и повече не вижда бял свят.

Червената МЕГЛЕНА ПЛУГЧИЕВА, която по време на Тройната коалиция се издигна до вицепремиер и министър по еврофондове, а след това беше дипломат в Германия, Швейцария и Лихтенщайн и Черна гора, тъй като знаела немски език, е измежду най-известните жени-ловджийки у нас. От години за нея се твърди, че е протежирана персонално от Георги Първанов и никой до момента не го е отрекъл. По-късно тя минава в лагера на Сергей Станишев. 

Когато Яне Янев громеше корупцията, разгласи, че Плугчиева персонално лобирала и оказвала напън върху управлението на Агенцията по горите за фрапантното понижение на изкупната цена на дървесината. Покойният синдикалист Кръстьо Петков пък подреди името й паралелно с Мехмед Дикме, Нихат Кабил и Валери Цветанов като отговорни за скандалните заменки, при които бяха раздадени над 33 000 дка гори. 

БЛАГОРОДНА МАКЕВА, препоръчана за вътрешен министър, е същински скандалната кандидатура в екипа. Още през август 2021 година тя се загатва в медиите като почитан чиновник на Министерство на вътрешните работи, която е била наясно със записите на полицейско принуждение по време на митингите против ГЕРБ. Тя е представител на така наречен Етична комисия във ведомството. Мнозина се чудят по какъв начин точно тя ще брани човешките права и законността, откакто си е затворила очите пред издевателствата и противозаконните и аморални дейности на ченгетата. 

Името на НИКОЛАЙ ПАВЛОВ, препоръчан за енергиен министър също не се приема еднопосочно. Според едни той е хибридно предопределение на „ Газпром “ като началник на „ Булгаргаз “, а други го дефинират като извънредно огромен потенциал. Острият спор сред него и Кирил Петков и Асен Василев не стихва и до през днешния ден. 

За останалите кандидатури може да се каже, че изборът е пъстър – от производител на подправени дискове, през познавач по редосеялки и приемчик на коли в автосервиз, само че пък задочник в Спортната академия и мъж на жена си, до турист в Париж за държавна сметка и наследник на някогашен Държавна сигурност шпионин, приключил академия в Москва, само че пък внезапно обикнал НАТО.  
Друг е въпросът дали тези кандидатури ще останат при идващите опити или ще бъде непокътнат единствено проф. Николай Габровски.
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР