Новозеландските власти поеха временно попечителството над бебе, чиито родители блокираха

...
Новозеландските власти поеха временно попечителството над бебе, чиито родители блокираха
Коментари Харесай

Временно отнеха болно бебе от родители антиваксъри


Новозеландските управляващи поеха краткотрайно попечителството над бебе, чиито родители блокираха животоспасяваща интервенция с аргумента, че евентуалните кръводарители може да са имунизирани против COVID-19.

Върховният съд на Окланд разпореди шестмесечното " бебе У " да бъде сложено под отчасти настойничество. Това разрешава да се извърши незабавна интервенция за поправяне на сърдечно заболяване, известно като стеноза на белодробната клапа.

Хирургическата процедура е била отсрочена, защото родителите на бебето не са желали да му бъде прелята кръв, която би могла да пристигна от донор, имунизиран против Коронавирус. " Главният въпрос е дали препоръчаното лекуване е в най-хубавия интерес на бебето ", се споделя в изказването на съда.

Сега детето е под " здравно настойничество " до довеждане докрай на интервенцията и възобновяване му, най-късно до края на януари. " Родителите ще имат права над детето си " за всички други цели " и ще бъдат " осведомени във всеки рационален миг за естеството и напредъка на положението и лекуването на бебето У ", се показва в решението на съда.

Здравните управляващи са отхвърлили настояването на родителите за неимунизирана кръв с аргумента, че това е непрактично и излишно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР