Новозеландската компания Rodin Cars разкри подробности за новия си хиперавтомобил

...
Новозеландската компания Rodin Cars разкри подробности за новия си хиперавтомобил
Коментари Харесай

Новозеландска компания обещава феноменален болид за пистата

Новозеландската компания Rodin Cars разкри детайлности за новия си хиперавтомобил FZERO, който е създаден с единствената концепция да предложи най-хубавата динамичност и скорост на писта или затворен маршрут.

От Rodin разясняват, че FZERO ще предложи преживяване изцяло сравнимо с това на съвременен болид от Формула 1, като за задачата се разчита на извънредно мощен мотор, минимално тегло и аеродинамика, която безусловно ще стопира дъха.

С съществени габарити дължина 5500 мм, широчина 2200 мм и височина от единствено 1130 мм, FZERO е с междуосие от 3 метра и тегло от единствено 698 кг.

С напълно карбоново окачване, хиперболидът е оборудван с напълно нов 4-литров, V-образен, десетцилиндров хибридизиран мотор (132 килограма), който е в положение да генерира оптималната мощ от 1176 конски сили и оптимален въртящ миг от 1026 Нм. Задвижващата система е изпълнена със особено създадена за модела 8-степенна предавателна кутия с титаниев кожух.

Всеки един от бъдещите притежатели на Rodin FZERO, който ще бъде създаден в лимитирана серия от 27 екземпляра и с предстоящи първи доставки през лятото на 2023 година, ще може да разчита на оптималната скорост на придвижване от над 360 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР