Доскорошният председател на Народното събрание Росен Желязков ще води листата

...
Доскорошният председател на Народното събрание Росен Желязков ще води листата
Коментари Харесай

Росен Желязков - начело на листата на ГЕРБ за евроизборите

Доскорошният ръководител на Народното събрание Росен Желязков ще води листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент, оповестиха от публичната телевизия. Междувременно от ГЕРБ разпратиха известие, съгласно което Желязков ще е отпред и на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград за националните парламентарни избори.

Желязков бе началник на Народното събрание до предпоследния му ден.

Със 129 гласа „ за ” и 103 срещу на 25 април депутатите прекратиха предварително пълномощията му като ръководител на 49-ото Народното събрание. За освобождението му гласоподаваха парламентарните групи на ПП-ДБ, “Възраждане ”, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Самото искане бе импортирано с гласовете на ПП-ДБ и Българска социалистическа партия.

По информация на “Медиапул ” Изненадващо в листата на ГЕРБ за евродепутати ще липсват Мария Габриел и Илиана Иванова. Първата бе еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в комисията “Фон дер Лайен ”.След това стане вицепремиер в при така наречен ротационното държавно управление с ПП-ДБ. Втората е актуалният еврокомисар на България, преди този момент - началник в Европейската счете палата. Според източници и двете са поискали да не влизат в борбата за евродепутати, заяви в. “24 часа ”.
Бойко Борисов повежда две листи
От известието на ГЕРБ до медиите, изпратено по-рано денем станаха ясни и водачите на обединението със Съюз на демократичните сили за предварителните парламентарни избори.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повежда две листи – на 25 МИР в София и на Пловдив град, Цвета Караянчева ще е отпред на листите в Кърджали и Пловдив област, а Делян Добрев - в Хасково и в Разград.
Георгиев станал лидер на листа, с цел да е надалеч от Хекимян
Вместо водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов, който до момента оглавяваше листата на 23 МИР, преди всичко там е комплициран Георги Георгиев, общински консултант, ръководител на Столичния общински съвет (СОС) в последния мандат на кмета Йорданка Фандъкова. Според информация на Дарик, вмъкването в листата на Георгиев е стратегически ход на Борисов. Той целял “отпушване ” на напрежението в СОС, което се породило сред Георгиев и Антон Хекимян, който след неуспеха си на локалния избор в София като претендент кмет, стана общински консултант.



Румен Христов ще води листата в Монтана. В 24 МИР в София ще води Рая Назарян. Тома Биков ще е лидер в Силистра, Бедрос Пехливанян – в Русе, Любомир Христов – в Шумен. Заместник-председателите на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов ще са отпред на листите, надлежно в Габрово и Варна.

Остават водачите – Жечо Станков в Бургас, Костадин Ангелов – във Велико Търново, Росица Кирова – във Видин, Красен Кръстев във Враца, Деница Сачева в Добрич, Христо Терзийски – в Кюстендил, Николай Нанков ще води още веднъж листата за предварителния парламентарен избор в Ловеч, Екатерина Захариева – в Пазарджик, Георг Георгиев - в Перник, Пламен Тачев – в Плевен.

Красимир Вълчев още веднъж ще е лидер на листата в Стара Загора, Десислава Танева обичайно ще е лидер в Сливен, Красимир Събев – в Смолян, Младен Маринов – в София област, а Теменужка Петкова повежда още веднъж листата в Търговище.

В събота изтича срокът, в който политическите партии и обединения могат да подават заявление в ЦИК за промени в състава и наименованието на записана коалиция. На 7 май пък е крайният период за регистрация на кандидатски листи в изборите за Европейски парламент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР