Новозаразените за изминалото денонощие са над 620, при направени близо

...
Новозаразените за изминалото денонощие са над 620, при направени близо
Коментари Харесай

Чужди туристи с ковид по морето! От болницата: Ситуацията е тежка!


Новозаразените за миналото денонощие са над 620, при направени близо 14 000 теста. Положителни са малко над 4,5% от направените проби Излекуваните са 59 - 7 са умряли. Репортерите на bTV ревизираха по какъв начин се оправят лечебните заведения. 

Температура и загуба на усет и подушване - по този начин стартира да се развива ковид при Юлия. При нея заболяването протича леко, само че следствията по-късно са тежки.

" Преди Коронавирус аз не съм боледувала от нищо, само че към този момент след COVID-а това даде отражение - на сърцето, на кръвното, неврологични признаци, температурата продължава до ден сегашен “, описа Юлия.

На този декор лечебни заведения към този момент оповестяват за цялостни отделения и дефицит на медицински личен състав. Най-много нови случаи има в столицата, следвана от областите Бургас, Пловдив, Варна и Пазарджик.

В столичната " Света Анна “ всички кревати в инфекциозното поделение са заети. Там още веднъж преобразуват други отделения в такива за пациенти с COVID-19. В Поморийската болница и 15-те кревати са заети. 

" Ситуацията е тежка напълно в болничното заведение, доста е малко личният състав, принудени сме да работим и в отделенията, и в Коронавирус отделението “, съобщи Катя Мишева, старша здравна сестра в МБАЛ-Поморие. 

В болничното заведение в Поморие даже има настанени непознати туристи с ковид от Норвегия, Латвия и Русия.

Последната седмица Пловдив е на второ място след София по брой новозаразени с COVID-19. Само за последните 3 денонощия те са над 300. В общинската болница " Свети Мина " всеки ден има най-малко по двама с Коронавирус признаци:

" Ние закрихме на 12 юли и последните си Коронавирус кревати, структурата, само че очевидно ще се наложи отново да открием банкет ", сподели проф. Петър Петров, шеф на МБАЛ " Св. Мина ", Пловдив.

На този стадий нови ограничаващи ограничения и затваряне на бизнеси не се обмислят, разгласи заместник-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР