Новозаразените с COVID-19 във Великобритания достигнаха рекордно равнище за втори

...
Новозаразените с COVID-19 във Великобритания достигнаха рекордно равнище за втори
Коментари Харесай

Великобритания втори ден поред чупи рекорда си за заразени с COVID-19

Новозаразените с COVID-19 във Англия доближиха рекордно ниво за втори следващ ден, откакто основният медицински шеф на Англия предизвести, че ежедневният прием на заболели в лечебните заведения също може да доближи нови пикове поради бързо разпространяващия се вид на ковид " Омикрон ", осведоми " Ройтерс ".

Англия регистрира 88 376 новозаразени през последното денонощие, най-високият брой от началото на пандемията и с към 10 000 повече от предходния връх, подложен през вчерашния ден

Ръстът на инфектираните оказва напън върху здравна работа, която изпитва усложнения със заболяване на личния състав, оплака се основният медицински шеф на Англия Крис Уити.

" Омикрон "  е толкоз портативен, че даже и да се окаже по-лек от другите разновидности, той все пак може да провокира скок в приема в лечебните заведения, посочи Уити пред английските депутати.

Рекордът за броя на хората, признати в болница с COVID-19 в границите на 24 часа, е 4 583 души, подложен през януари.

" Възможно е, защото това ще бъде доста съсредоточено за къс интервал от време, даже и да е по-леко, може да се окажете с по-голям брой от този, който влиза в болница за един ден ", предизвести той.

Той обаче акцентира, че ваксинациите могат да понижат броя на признатите в интензивните отделения и да съкратят времето, прекарано в болница. Днес са признати 849 души в болница.

Сюзън Хопкинс, основен медицински консултант в Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, сподели, че има 15 потвърдени случая на " Омикрон " в лечебните заведения, само че че броят евентуално е доста по-голям.

Въпреки че новозаразените са рекордно доста съгласно формалните данни, Англия нямаше потенциал за всеобщо тестване през март 2020 година, когато пандемията за първи път удари страната, тъй че мащабът на инфектираните към оня миг не е прочут.

Старши доктор в незабавна помощ посочи, че болниците, изключително в Лондон, изпитват усложнения да поддържат равнищата на персонал заради броя на тези, които би трябвало да се изолират с COVID-19.

" Дори в случай че към момента не следим огромен растеж на хоспитализациите, вече виждаме резултата от неналичието на личен състав, който да ръководи промените вярно и безвредно ", уточни Катрин Хендерсън, съветник по незабавни случаи в Лондон и президент на Кралския лицей по незабавна медицина.

" Така че ние сме обезпокоени за увреждане на пациентите, тъй като просто нямаме личен състав ", акцентира тя.

Министърът на образованието също предизвести за проблеми с дефицита на фрагменти и сподели, че неговото ведомство ще работи с бивши учители, които желаят да се върнат към специалността, с цел да оказват помощ.

Англия залага, че бустерните дози ваксини ще предотвратят съществено заболяване от " Омикрон ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР