Новото златно попълнение в отбора на Нестле за Живей активно!“

...
Новото златно попълнение в отбора на Нестле за Живей активно!“
Коментари Харесай

Звездният отбор на Нестле за Живей активно Зима 2023

Новото златно попълнение в тима на „ Нестле за Живей интензивно! “ художествената гимнастичка Катрин Тасева ще поведе зимното градско издание на самодейността дружно с олимпийските ни медалисти Екатерина Дафовска и Йордан Йовчев и волейболната легенда Евгени Иванов – Пушката

Кънки на лед, фигурно пързаляне, ледено тичане, кърлинг, хокей, надпревари с шейни, танцови провокации и доста дейни изненади за дребни и огромни на 26 февруари в „ Нестле за Живей интензивно! Зима 2023 “

За първи път „ Нестле за Живей интензивно! “ ще разкрие за почитателите си какъв брой завладяващи, занимателни и сгряващи други възможности за придвижване има в града през зимата. Започваме тъкмо в 10:30 часа от градинката на Народния спектакъл, на 26 февруари, в деня на Сирни Заговезни. Активният Живей интензивно! Карнавал започва с танцов флашмоб, воден от Алфредо Торес. Ще повишим градуса по столичните булеварди с горещите латино ритми и обилен карнавал, за ентусиазъм, мотивация и повече придвижване с идването на пролетта, а положителното въодушевление, цветовете и интензивностите ще вземат превес. Вземете си маска и елате да загреем дружно, а малко по-късно ледената магия ще се придвижи на най-големия мразовит парк на Балканите в Княжевска градина, който ще отвори за гратис посещаване в 11:30 часа.

Ще се убедите сами, че зимата може да е гореща и цветна, когато приказваме за спорт навън. Йордан Йовчев и Евгени Иванов – Пушката ще показват уменията си по фигурно пързаляне на ледената пързалка в Княжевска градина, дружно с вас и с професионални състезатели. А незабавно по-късно, всички искащи могат да се включат в безплатните уроци по кънки на лед, за което са се погрижили сътрудниците на самодейността Национална спортна академия и Фондация „ София европейска столица на спорта “.

Екатерина Дафовска, която тази година означи 25-годишнина от златния орден в биатлона от Олимпийските игри в Нагано, ще размени ските с кънки, с цел да се включи дружно с всички запалянковци в съревнование за непрофесионалисти по кънки тичане. Преподавателите и студентите от компетентност „ Кърлинг ” в НСА ще разкрият всички трикове в този спорт посредством особено съоръжение, на което може да изпробвате уменията си по пързаляне на „ камъните “ с допустимо минимум търкане.

В ранните часове на следобеда тъкмо до ледената пързалка Йордан Йовчев ще поведе тима по пързаляне с шейни, чувал или тобоган, и ще бъде рефер в конкуренцията за най-бързите участници. Отборите по хокей от НСА ще създадат къса проява на играта на лед, след което искащите да се включат с Евгени Иванов – Пушката ще могат да тестват какъв брой са ловки със стика и шайбата.

Заедно с Катрин Тасева ще може да се включите в танцовите провокации, да научите нов танц, зумба придвижвания или горещите стъпки в латиното от професионалните преподаватели и школи, които особено за вас са подготвили открити уроци.

Звездният тим на „ Нетсле за Живей интензивно! Зима 2023 “ ще ви покаже персонално, че всеки спорт може да бъде занимателен и забавен даже за първи път да се докосваш до него. А дружно ще се впуснете в ледените провокации, като сме ви подготвили забавни обстоятелства за какво си заслужава да се качим на кънките и да се пързаляме през зимата:

1. Кънки-спортът е измежду дисциплините, които построяват физически крепко и хармонично тяло и всестранно развити персони.

2. Може да се практикува навън и закрито, което оказва оздравително-хигиенично въздействие върху организма на хората от друга възраст.

3. Кънките на лед на първо място са значимо средство за дейна отмора, доставящо голямо наслаждение.

4. Пързалянето с кънки на лед способства за подсилване и увеличение подвижността на костно-ставния уред, повишение тонуса на съществени системи на организма, съразмерно развиване на цялата мускулна система, мускулите стават по-еластични и мощни, засилва се работата на анализаторните системи и преди всичко на вестибуларната и проприоцептивната.

5. Карането на кънки оказва удобно въздействие върху сърдечно-съдовата и дихателна система. Увеличава се силата на сърдечните съкращения, а белодробната вентилация доближава по-големи размери. Изследванията откриват, че даже единствено за 6 месеца при 4 тренировки седмично, виталната съдържимост на деца, юноши и девойки-кънкьори се усилва приблизително с 272 куб. см, междинната гръдна обиколка нараства с 8 мм, а пулсът и кръвното налягане спада с 4 удара в минута и надлежно с 9 мм.

6. Системното упражняване на кънки на лед при низки температури закалява организма, прави го по-устойчив към атмосферните промени. Низката околна температура обезпечава на тялото положително топлинно обособяване и изключва опцията за доста повишение на телесната температура по време на тренировките. Студената въздушна бликам, която доближава до тялото на кънкьора сходно на въздушна баня, разрешава на кожата да диша по-пълноценно.

7. Кънките на лед създават и усъвършенстват съвсем всички физически качества: експедитивност, еластичност, сръчност, храброст, мощ и устойчивост.

Повече за самодейността:

Водени от убеждението, че интензивният метод на живот може да бъде опция за всеки, през всеки сезон, когато и да е, самодейността „ Нестле за Живей интензивно! “ към този момент 18 поредни години и с всяко издание предлага на своите почитатели нови благоприятни условия да придвижване и интензивности.

„ Нестле за Живей интензивно! Зима 2023 “ се организира с поддръжката на Министерство на младежта и спорта и Столична Община. Основни сътрудници на изданието са Фондация София европейска столица на спорта и Национална спортна академия. Зимното събитие е подкрепено от Българска федерация по художествена гимнастика, Pulse Fitness & Spa, Pirin Spring, и се организира с медийното партньорство на BGRadio, Darik radio, Cosmopolitan, 24chasa, dir.bg, Offmedia, Webground, Sportal group, Dsport, Skafeto, bg-mamma.

За повече информация следете във Facebook и на уеб страницата на „ Нестле за Живей Активно! Зима 2023 “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР