Новото, трето поколение, на Jeep Compass пристигна официално и в

...
Новото, трето поколение, на Jeep Compass пристигна официално и в
Коментари Харесай

Новият Jeep Compass атакува хората с приключенски дух


Новото, трето потомство, на Jeep Compass дойде публично и в България. Само 3 месеца след европейската си премиера компактният SUV дойде и у нас. С новия модел американският производител на всъдеходи нападна най-бързоразвиващия се сегмент на автопазара. Амбициите на компанията са, че в действителност има какво да покаже и с какво да изненада феновете на този клас коли, който се развива с невиждана скорост.

Според традициите на Jeep, новият Compass ще нападна феновете на по-луксозните коли. Американците залагат на комбинацията от висок клас съоръжение и направа, компактни размери, подобаващи за всекидневно шофиране в града и всъдеходни благоприятни условия, които да отговорят на претенциите на хората с по-приключенски дух.

Визуално новият Jeep Compass се отличава със запаметяваща се, съвременна хармония, с необятна позиция и изключителни пропорции " от прозорците до гумите”. елементарно с помощта на присъщите обичайни за последните модели на марката дизайнерски знаци, като седемслотовата решетка и трапецовидните арки над колелата. Дизайнерите на Jeep обаче въпреки всичко са пипнали предницата, като са подчертали всеки обособен хромиран слот с гланцирано черно. LED светлинте на фаровете, контурирани с черно, прибавят темперамент и отношение към лицето на напълно новия Compass. Въпросното гланцирано черно можем да открием в още много от външните декоративни детайли на автомобила, като по този начин се реализира още по-луксозна визия.

 1984320 Отличителна характерност на задната част на новия стилен SUV на Jeep Compass са неповторимите LED светлини. Те са проектирани в тънка, правоъгълна форма. Освен това са разграничени сред капака на багажника и задните панели, посредством което се цели Compass да бъде още по-разпознаваем. Реално този дизайнерски способ към този момент е прочут и от някои от братята на модела, само че тук са претърпели спомагателни промени, с цел да се отличава самият Compass.

Очаквано за автомобил от премиум марка, купето на новия Compass се отличава с изискани материали и механически елементи. Трапецовидният панел на стените е с присъщ за дизайна на марката, специфичен цвят и финални линии, които допълват интериора. Централната подпора елегантно интегрира функционалните благоприятни условия на Jeep Compass, където се открояват 5.0-инчовите, 7.0 или 8.4-инчови сензорни екрани на системата Uconnect. Естествено размера им зависи от избора на клиента за равнище на съоръжение. По-надолу намираме бутоните за ръководство на климатика и инфоразвлекателната система (която е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto), на автоматизираната ръчна спирачка, за пускане и прекъсване на мотора, бутони за ръководство на климата в автомобила и други Много прелестно усещане прави амбиентното осветяване към AUX и USB портовете, ситуирани най-долу, както и 12-волтовият излаз. Благодарение на приглушената светлина те са елементарно откриваеми даже и с периферно зрение, тъй че водачът няма да има потребност да отклонява погледа си от пътя. Между другото по същия метод е осветлен и USB-входът, ситуиран към задните седалки.

 1984317 Централното табло също е проектирано самостоятелно и разполага с 3,5 или 7-инчов информативен LED екран. По-големият, който е и пъстър, може да се конфигурира самостоятелно от лидера за по-лесен достъп по време на шофиране. Той идва и като стандарно съоръжение на по-високооборудваните версии на Compass - Limited и Trailhawk. Тук е мястото да споменем, че автомобилът се предлага в 3 равнища на съоръжение, като още при базовото екстрите и системите ще са забележително количество. Освен към този момент упоменатите две, бъдещите притежатели ще могат да избират и Longitude.

Новият Compass, с изключение на с обичайното за марката задвижване на четирите колела, ще се предлага и единствено с предно предаване, защото редица от все множеството фенове на този клас коли избират да се снабдят с такава кола единствено с две задвижващи колела. Естествено моделът ще се предлага и с обичайна за Jeep система 4х4. Ударът на американците обаче е, че клиентите ще могат да избират сред цели две системи - Jeep Active Drive и Jeep Active Drive Low, с crawl ratio коефициент 20:1, всяка от които може да съобщи 100% от наличния въртящ миг към всяко едно колело, когато е належащо. Както проличава и от името, втората ще разполага и с мудни скорости за феновете на още по-екстремните офроуд прекарвания.

И двете 4-колесни задвижвания включват системата Jeep Selec-Terrain, осигуряваща до пет режима (автоматичен, сняг, пясък и тиня, както и извънредния Rock режим на Trailhawk) за най-хубавото напредване при всевъзможни повърхности - на или отвън асфалтовите пътища, и при всевъзможни метеорологични условия. Независимо с коя от системите е оборудван, новият Compas, когато е с 4х4, има и блокаж на диференциала. За разлика от доста други модели обаче тук инженерите са оставили на лидера да избира по кое време да се възползва от него, на което ще се зарадват същинските офроуд почитатели.

 1984313 Автомобилът ще се предлага и с общо 4 мотора – по два бензинови и дизелови с мощ от 140 до 170 к.с. Всичките ще могат да се избират в композиция с 6-степенна ръчна или 9-степенна автоматизирана.

Реално бензиновият елемент е един, само че се предлага в два разновидността. Става въпрос за 1.4-литровият MultiAir2 Turbo мотор със система Stop&Start, който обезпечава 140 к.с. при 5000 оборота и въртящ миг от 230 Нм при 1750 оборота. Този мотор ще бъде разполагаем само при версиите на Compass с предно предаване в композиция с механичната трансмисия. По-мощната версия със 170 коня и 250 Нм, в съчетанание с автоматика, ще бъде инсталирана на разновидностите с 4-колесно задвижване.

По-малкият дизел пък ще е 1.6-литровият MultiJet II, също със система Stop&Start, е с мощ от 120 к.с. и 320 нютона въртящ миг ще бъде аналогът на по-слабият бензинов мотор и като него ще се предлага в модификациите 4х2. И отново както при 140-коньовият бензин ще е комбиниран с ръчна скоростна кутия. При 2-литровият MultiJet II към този момент клиентът ще може да избира сред двете трансмисии. Този мото обаче има и по-мощна версия от 170 к.с. При нея предавателната кутия ще е автоматизирана, като ще включва и режима Trailhawk с мудни скорости.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР