Новото правителство в София заплашва Радев с импийчмънт, обявява авторитетният

...
Новото правителство в София заплашва Радев с импийчмънт, обявява авторитетният
Коментари Харесай

Става опасно за Радев, важни хора от Германия анонсираха: Иде импийчмънт за президента!

Новото държавно управление в София заплашва Радев с импийчмънт, афишира авторитетният „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “. Ето какво пишат две непознати медии за Радев и спора, обвързван с българските оръжейни доставки за Украйна
Ще задвижи ли новото държавно управление в София процедура по импийчмънт на президента Радев? Президентът се изрича гневно срещу доставките на муниции за Украйна, напомня Михаел Мартенс в публикация за „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ (ФАЦ). Възможно е президентът да е пренебрегнал парламентарно решение за изпращане на оръжие за нападнатата от Русия страна, показва още изданието, пише „ Дойче веле “. Мнозинство от две трети би могло да се събере
Авторът изяснява, че благодарение на трети сътрудник ръководещата коалиция вероятно би могла да събере парламентарно болшинство от две трети, належащо за отстраняването на президента. Според ФАЦ самодейността за импийчмънт идва от някогашния началник на разузнаването Атанас Атанасов, водач на ДСБ.
Атанасов се аргументира с това, че през ноември 2022 година депутатите поддържаха с огромно болшинство оръжейните доставки за Украйна и се оповестиха за договаряния със съдружниците от НАТО, на които да се обясни кои български оръжия от запасите на страната биха могли да се дават на Украйна и да бъдат сменени против нови от Запада.
Реториката и мисленето на Радев – от руската ера Но в цялата работа има и един проблем, разяснява Мартенс и напомня, че парламентарното болшинство, приело резолюцията, не е било държавно болшинство. „ Както постоянно се случваше през последните години, страната бе ръководена от служебно държавно управление, назначено от президента Радев “, написа немското издания и разказва Радев като човек, „ чиято изразителност, в това число и по „ историческия спор “ за Северна Македония, непрекъснато показва какъв брой трайно мисленето му е завършено от руската ера и българския комунизъм “.
Сходно мнение за Радев изрече и „ Франкфуртер Рундшау “. В края на май, когато стана ясно, че има изгледи да се сформира кабинет сред ПП-ДБ и ГЕРБ, изданието написа публикация, озаглавена „ Новото държавно управление в България не е по усета на Путин “. Там се твърдеше, че Румен Радев е „ един от най-ценните другари на Путин на Запад. ско и проукраинско, работата му може да бъде възпрепятствана от президента Радев “, написа още „ Франкфуртер Рундшау “. На Путин по никакъв начин не му харесва и фактът, че България е един от най-големите производители на боеприпаси в Европа. А предвид на войната в Украйна тази роля на страната може да се затвърди в допълнение, разяснява изданието.
Имало ли е напътствие на Радев Тъкмо доставката на български боеприпаси за Украйна е и въпросът, който е основен в полемиката към възможен импийчмънт на президента Радев. „ Ако се потвърди тезата на Атанас Атанасов, че президентът може да е наредил на служебното държавно управление да откаже на Украйна военната помощ, призната от Народното събрание, това към този момент би било съображение за импийчмънт “, разяснява „ Франкурфер Алгемайне Цайтунг “. Дали въобще ще се стигне до процедура по импийчмънт и каква позиция ще заеме Конституционният съд към този момент е изцяло неразбираемо, написа Михаел Мартенс.
„ Но даже самият факт, че се разисква този въпрос, демонстрира, че на последователите на Путин и на другите другари на Кремъл в България няма да им е по никакъв начин елементарно в обозримо бъдеще “, предвижда Мартенс. Авторът напомня, че по време на държавното управление на Кирил Петков българските доставки на оръжие за Украйна са можели да бъдат реализирани единствено косвено и скрито през медиатори в Румъния и Полша.
За путинофилията в България
„ Путинофилията никога не е изчезнала от българския политически пейзаж, само че към този момент партиите, които я въплъщават, са само в съпротива. За Украйна това не е незначителен въпрос. България може и да е дребна страна с население от едвам 7 милиона и с най-ниския междинен приход в Европейски Съюз, само че заводите за оръжие на страната са значими. Във времената на Варшавския контракт българските оръжейни фабрики бяха измежду най-големите в така наречен Източен блок “, написа Михаел Мартенс във ФАЦ. Фактът, че те и през днешния ден създават боеприпаси от руски диаметър, ги прави забавни за Украйна, заключава изданието и напомня догатките, че зад офанзивите и пожарите във военни индустриални обекти в България от последните години може би стои Русия.
„ Тъй като в новия кабинет в София има единомислеща воля за поддръжка на Украйна и тази помощ към този момент няма да има потребност да се крие, не би трябвало да има спънки за систематичното разширение на българските оръжейни доставки, които до момента бяха плащани от Съединени американски щати, Англия и други страни. Няколко български оръжейни завода още през 2022 бяха нараснали производството си и всеобщо набираха нов личен състав “, отбелязва ФАЦ.
Радев предпочиташе различен вид
Що се отнася до ролята на президента, създателят Михаел Мартенс показва, че Радев с огромно отвращение е приел съставянето на новото държавно управление, тъй като е предпочитал да го предотврати и да продължи да управлява България посредством определени от него служебни държавни управления, сходно на неофициална президентска република. „ Но в този момент това ще бъде невероятно за него. Единственият въпрос е какъв брой дълго ще издържи обединението “, разяснява ФАЦ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР