Новото правителство в Полша има много кратка перспектива. Партията Право

...
Новото правителство в Полша има много кратка перспектива. Партията Право
Коментари Харесай

Политолог от Полша: Очаквам политическа игра с много завои в коалицията на Туск

Новото държавно управление в Полша има доста къса вероятност. Партията „ Право и правдивост “, която зае първото място след изборите няма опция да сътвори съдружно държавно управление.

Това сподели пред Euronews Bulgaria доктор Спасимир Домарадски, политолог и академични учител в Полша.

Управляващата до момента власт не бърза да я даде. Критиките към президента Дуда, че бави процеса са основателни. Изборите са направени при 75% изборна интензивност.

Доналд Туск има по-различна визия за Полша от тази на „ Право и правдивост “. През последните 8 година липсваше желанието за съдействие в полската политика. Промяната на това е една от главните цели на Туск. Един от главните му цели е промяна в правосъдната система. Начинът, по който те бяха правени през последните 8 година провокира търкания с Европейски Съюз. Едно държавно управление на Туск би целяло понижаване на тези търкания и възвръщане за възприятието за автономия на правосъдната система. В партиите, които могат да сформират коалиция има такива, които желаят доста съществено доближаване с ядрото на Европейски Съюз. Но има и партии балансьори и може да се породят търкания сред тях. Коалицията няма да бъде добре смазана машина, а ще забележим една политическа игра с доста завои.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР