Новото попълнение на Локомотив (София) - Антонио Вутов заяви пред

...
Новото попълнение на Локомотив (София) - Антонио Вутов заяви пред
Коментари Харесай

Антонио Вутов: Много млад излязох да играя в чужбина, не бях готов

Новото попълнение на Локомотив (София) - Антонио Вутов съобщи пред " Блиц ", че е окуражен да играе с отбора от " Надежда " в първата шестица и мощно се надява да помогне на тима, воден от треньора Станислав Генчев. Футболистът говри и по доста други тематики, в това число описа и по какъв начин се е срещнал със брачната половинка си Наташа, която е по-голяма от него и към този момент го подари с три деца.

Антонио, по какъв начин се чувстваш към този момент като футболист на Локомотив (София)?

- Чувствам се доста добре. Започнах да упражнявам с тима. Надявам се да встъпвам в спортна и игрова форма и да мога да оказа помощ на Локомотив.

Изостанал ли си с подготовката и по какъв начин се стигна до прекосяването ти в Локомотив?

- Индивидуално упражнявах, защото някогашният ми клуб (б.р. - Мезьокьовешд-Жори) не ми позволяваше да упражнявам с различен тим, даже и с тях. Не съм доста изостанал с подготовката, само че ще ми е нужно известно време.

Какво се случи в Унгария с Мезьокьовешд-Жори и за какво се разделихте?

- Имах контракт за 3 години, изпълних две. Треньорът, шефът, цялата власт в клуба се смени и това оказа въздействие.

Казваш, че не са ти разрешили да тренираш с тях. Някакъв спор ли имаше?

- Конфликт не, само че просто се пробваха един тип да ме притиснат и да се разделим. Те желаеха да се случи по един метод, аз по различен.

Какво научи от престоя в Унгария?

- Доста неща, само езика им не можах да науча, доста е сложен. По-добре да не споделям кои думи научих, тъй като не са за ефир. Беше прекарване. Две години живях със фамилията ми в Унгария, не скърбя. Просто самата конюнктура беше по-различна от България.

Съотборниците не те ли одобриха?

- Не, не, одобриха ме. Бяхме доста чужденци, много балканци - сърби, хървати, босненци. Но тази година вкараха предписание, че би трябвало да играят наложително 5-6 унгарци всеки мач, в случай че желаят в края на сезона локалната федерация да им дава спомагателни финанси. Така беше понижен броят на чужденците.

Изненада ли се от предлагането на Локомотив (София) и други български тимове потърсиха ли те?

- Имаше интерес и от други клубове, само че Локомотив най-силно желаеха да ме привлекат. Премисляйки нещата, усетих, че при тях ще е най-добре да отида в този миг.

Какви цели си поставяш в Локомотив и ще се превърнеш ли в водач на тима?

- В Локомотив съм, с цел да оказа помощ с каквото мога. За водач - уповавам се да сме тим, с който всички в шампионата да се преценяват с нас, в това число и водещите клубове.

Пропусна мача с ЦСКА, а против някогашните си тимове Левски и Ботев (Пловдив) с каква настройка ще излизаш?

- Футболистите сме експерти. За нас не е нищо по-специално от всеки мач, в който излизаш да се представиш по най-хубавия метод и да победиш.
 Локомотив (София) със мощен трансфер
Локомотив (София) със мощен трансфер

Вутов подписва за 2 години

Някой от Левски потърси ли те?

- Не, няма смисъл да се спекулира. Няма да кажа кои са тимовете. Избрах Локомотив, тъй като ми хареса методът, по който мислят и по който желаят да ме употребяват.

Установи ли се в София, фамилията ти още веднъж ли е с теб?

- Да, пребивавам в София от 12-годишен. Не съм софиянец, само че столицата я усещам като мой град. (б.р. - родом е от Мездра)

Докато беше в школата на Левски, ходеше на тренировките на " Герена " с градски превоз. Сега към този момент като водач по какъв начин се справяш с трафика в столицата?

- В момента е прекрасен интервал, отпускарски, и много хора ги няма, кара се прелестно по софийските улици. Ще забележим какво ще е септември, когато се приберат всички.

Само на 26 години си, а към този момент имаш три деца, брачна половинка...

- Да, благополучен съм. Имам по-голяма отговорност към този момент.

Синът ти го кръсти Диего. На Диего Марадона ли?

- Не беше поради Диего Марадона. Просто името ми харесваше. Още в Италия, до момента в който бях, имах съотборници, които се споделяха Диего. Имаше и друга преживелица - синът на Фабрицио Миколи, който също игра в някогашния ми тим Лече, се споделяше Диего. Името доста ми харесваше и по какъв начин звучи. Синът ми към този момент е на 5 годинки.

Наследникът ти тренира ли футбол?

- Още е дребен, върви на тренировки по бойни изкуства. Интересно му е.

А дъщеричките ви?

- По-голямата Саша е на 3 годинки, а най-малката в този момент ще направи два месеца и половина - Ева.

Как се срещна със брачната половинка ти Наташа, която не е българка и е по-голяма от теб?

- Да, не е българка. Французойка е. От моя страна беше влюбване от пръв взор, от нейна не зная дали е било по този начин. Запознахме се, до момента в който играех в Италия. Чрез общи другари стана. Започнах да пътувам постоянно до Париж, с цел да се срещаме. Случиха се нещата, по-късно тя пристигна при мен.

В Париж ли й предложи?

- Не, не беше там.

Млад се реши на тази крачка, в този момент имаш огромни отговорности...

- Да, усетих го. Както споделих - от 12-годишен съм в София. От дребен бях в интернат, когато пристигнах в школата на Левски. Самостоятелен бях, по този начин се калявахме като персони - момчетата в школата, които живеехме сами. Може би от това, че доста време прекарваш самичък и е обикновено да търсиш човек до себе си.

Стигна и до първия тим на Левски, изигра и мощни мачове. Какво си спомняш от първото ти попадане в съблекалнята на мъжкия отбор?

- Беше преди много време - цели 11 години. Тогава още имаше футболисти от шампионския тим - Йовов, Станислав Ангелов, Мирослав Иванов-Деко. Имаше футболисти, от които можеше да се учи поминък.

Има ли какво още да учиш?

- В актуалния футбол и живот постоянно има какво да учиш.

Завръщал ли си се на " Герена " като почитател?

- Ходил съм да виждам мачове - освен на Левски, а и на Ботев (Пловдив). Обичам да виждам футбол онлайн. Бях на финала за Купата на България, беше доста забавно.

Как ти се видяха Левски и ЦСКА и кой ще е първенец този сезон?

- Не знам. Надявам се с Локомотив да се намесим и да ги стопираме. Новият ми клуб е име и марка в българския футбол, най-реалните цели са да бъдем в горната половина.

Искаш ли още веднъж да заиграеш в чужбина?

- Най-важното е да бъда здрав и да оказвам помощ на тима.

Имаш ли другари в Левски и Ботев?

- Да, несъмнено. В Ботев не останаха доста българи, само че тези, които са още там, подкрепям връзка с тях - Виктор Генев, Тодор Неделев, Лъчо Балтанов.

Вдъхваш ли кураж на Неделев след случая в Албания?

- Гледах да не му се налагам, тъй като зная какво е било - известия, позвънявания... Чакам да отмине време, да се завърне и да стартира да тренира, и да си приказваме за футболни неща. Не желаех доста да встъпвам в персоналното му пространство.

И може би искаш още веднъж да сте дружно в националния тим?

- Живот и здраве. Дали това е идната ми цел? Първата ми цел е да оказа помощ на Локомотив. Ако се представям добре, ще има и нов селекционер, той ще взема решение. Вече съм на 26 години, води се добра възраст. Вече толкоз години националния ни тим страда, аз съм за това да се пускат млади играчи, да се демонстрират в Европа и да им се дава късмет да излизат, тъй като колкото и да си приказваме, каквото и да ни е шампионата, истината е на открито.

Следиш и интернационалния футбол, симпатизираш на Реал (Мадрид), доколкото знаем...

- Да, огромен почитател съм на Реал.

Ще съумеят ли да се преборят с Барселона през новия сезон?

- Не знам, Барселона вършат доста сериозна селекция и желаят да са на първото място, само че мисля, че още веднъж отново ще е Реал. Ако не Шампионска лига, най-малко състезание.

Посещавал ли си мач на " Сантяго Бернабеу "?

- Не, още не съм, само че се надявам тази година да направя дебют и там.

Кои са най-паметните ти мигове в кариерата досега?

- Има няколко по-специални - и хубави, и неприятни. Имам извоюван край за Купата на България с Ботев (Пловдив), както и три изгубени. Имам победи с Левски против ЦСКА, с Ботев против Локомотив в пловдивското дерби. Имал съм много паметни мачове, само че се надявам занапред да предстоят.

Намираш ли време за децата и брачната половинка?

- Казвам, че намирам, само че съм сигурен, че не е това, което им се желае - на жена ми и на децата. Просто специалността ни е такава, че най-вече липсваме от вкъщи, изключително като сме по лагери. Не е доста прелестно. Надявам се в този момент като сме в България да мога да им обърна повече внимание. Жена ми ме схваща изцяло, тя ме поддържа супер доста.

Офанзивен състезател си, има ли бранители у нас, против които играеш мъчно. Има ли някои, които те плашат?

- Не, те би трябвало да се плашат от нас - нападателите. Повечето се познаваме, играли сме дружно, въртим се едни и същи футболисти. Надявам се да излизат млади футболисти.

Не отпътува ли прекомерно млад за Италия?

- Да, може би не бях подготвен. Много млад излязох, още не се бях утвърдил като футболист тук. Но такива бяха събитията и в Левски, не беше напълно взето от мен решението.

В касата на Левски постъпиха положителни пари тогава от прехвърлянето ти в Удинезе. Каква беше сумата?

- Беше много добра, над 500 хиляди евро.

Сега помагаш ли на клуба, включваш ли се в проведените акции?

- Навивам мои другари да оказват помощ. Аз съм експерт, в различен клуб съм. Доста мои другари оказват помощ, кумът ми дори всяка година купува абонаментна карта.

Сега си предан на Локомотив и би трябвало да радваш почитателите на " железничарите ". Искаш ли нещо да им кажеш?

- Надявам се с положителни игри и победи да върнем хората по трибуните. Пожелавам си всички домашен мачове в " Надежда " да бъдат празник за почитателите на Локомотив и с победи да се усещат горди локомотивци.
 Осветлението на стадион
Осветлението на стадион " Локомотив " ще е готово до седмица

Дългоочакваният от всички последователи, футболисти и ръководители в клуба миг наближава
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР