Новото попълнение на Черно море - Стефан Велев, даде обширно

...
Новото попълнение на Черно море - Стефан Велев, даде обширно
Коментари Харесай

Стефан Велев: Очаквайте хубав футбол от Черно море срещу ЦСКА

Новото попълнение на Черно море - Стефан Велев, даде обстойно изявление за " Тема спорт " преди семейството на ЦСКА в събота.

Стефане, знаеш ли каква е персоналната ти статистика против ЦСКА?

- Честно казано, не. Няма обаче да не помни, че дебютният ми гол в елита е против ЦСКА. Беше преди 10 години с екипа на Берое. Много запаметяващ се за мен миг, макар че загубихме с 2:3 на националния стадион " Васил Левски ". Имаше тогава мощна страст и изпитах огромно наслаждение от този гол. Имам победа и с Левски във Вечното дерби, която беше доста сладка с гол в последната минута (б.а. Левски печели с 2:1 напролет на сезон 2012/13).

Това обаче е единствената ти победа против ЦСКА в общо 9 мача с Берое, Левски и Славия?

- Да, това не звучи добре. Ще би трябвало да поработим върху тази статистика (смее се). Явно до този миг по този начин са се стекли събитията.

В събота имаш добър късмет да стартира подобрението на отрицателната статистика...

- Най-важното е да играем добре и да победим. Успехът ни е нужен. Независимо дали противникът е ЦСКА, Левски или Лудогорец, това е без значение, трябват ни точки и победи за самочувствие, тъй като сега сме с две следващи загуби и би трябвало да излезем от тази обстановка, а това става единствено с положителни мачове.
 Повериха дербито Черно море - ЦСКА на Станислав Тодоров
Повериха дербито Черно море - ЦСКА на Станислав Тодоров

Георги Давидов ще управлява Лудогорец - Локо (Пд)

След загубите в последните два мача чувствате ли се разколебани в тима? Има ли напрежение?

- Не бих споделил. Самите футболисти осъзнаваме, че губим точки, само че въпреки всичко тези загуби пристигнаха от първенеца и от Локомотив Пловдив, които сега са директно след водача в класирането ЦСКА. Като цяло тежки мачове, тъй че тези две провали не са нещо съдбовно. Да, може би има леко разтърсване, тъй като не си победил, само че в последна сметка това го има във футбола. Продължаваш напред, идва идващ мач. Трябва да мислиш за него, да работиш и да се стремиш да победиш.

Чисто прочувствено за теб по-различни ли са тези мачове с водещите тимове? Има ли нещо по-особено като чувство, като конфигурация за срещата?

- Не. В началото като навлизах в професионалния футбол, може би имаше по-голяма еуфория преди такива мачове, само че сега към всеки дуел към този момент подобавам по еднакъв метод. В последна сметка успеха във всеки мач носи идентични точки. Настройката ти постоянно би трябвало да е на 100%, постоянно би трябвало да си съсредоточен и предан на това, което правиш. Не може да допускаш компромис с мотивацията, другояче това ще ти изиграе неприятна смешка.

Има ли любимец преди мача в събота?

- От една страна, може да се каже, че те са любимци, тъй като са преди всичко в класирането, само че по-скоро аз не считам, че има любимец. Играем вкъщи, а " Тича " е много негостолюбив стадион. Мачът стартира от 0:0 и от нас зависи по какъв начин ще приключи.
 Черно море - ЦСКА на
Черно море - ЦСКА на " Тича " вещае късна драма

Варненци нанесоха най-тежкото проваляне на " армейците " в ерата " Гриша Ганчев "

Какво да чака футболната общност от Черно море в този мач?

- Ще видят, че играем футбол. Стремим се да действаме привлекателно. Надявам се да не вършим много неточности, тъй като може би доста огромна част от головете, които допуснахме от началото на сезона, са от наши неточности. А ЦСКА е тим, който от една-две неточности може да те накаже. Надявам се с добра игра и себераздаване да зарадваме хората и да победим.

Имаш ли наблюдения върху актуалната селекция на армейците?

- Честно казано, не тъкмо, тъй като не ме интересува толкоз доста селекцията в техния клуб. Привлякоха футболисти със съществени визитки от чужбина, които идват от огромни шампионати, само че по принцип в България мъчно се играе и това не е гаранция за триумф.

А мислиш ли, че ЦСКА тази година има сили да прекъсне хегемонията на Лудогорец?

- Възможно е. Рано или късно ще пристигна денят, в който някой ще прекъсне серията на Лудогорец. Дали ще е ЦСКА, Левски, Локомотив Пловдив или пък Черно море, дай Боже (смее се), те няма да продължат постоянно да печелят купата. Дали ще е този сезон обаче, няма по какъв начин да бъдем сигурни. Ще забележим. Но не може да се отхвърли, че Лудогорец към този момент много години е на топниво и очевидно купите им са заслужени.

А това, че толкоз доста години Лудогорец е на такова равнище, непроменяемо на върха, превъзхождайки останалите тимове, това оказва помощ или пречи на българския футбол?

- За мен оказва помощ. Колкото повече тимове в България са на такова равнище, толкоз повече ще се вдигне равнището на клубния футбол. За момента обаче другите тимове сме крачка-две обратно по отношение на организация, финансови благоприятни условия и така нататък Виждате те на какво равнище са откъм база, откъм футболисти, а и откъм всичко останало.

Изкара две години в шампионата на Румъния. Намираш ли някаква смяна в нашия шампионат след завръщането си?

- Не мисля, че има някаква огромна смяна. Естествено има нови футболисти, които са пристигнали, само че почти всичко си е същото.
 В Черно море се чудят кой да размени Родриго Енрике против ЦСКА
В Черно море се чудят кой да размени Родриго Енрике против ЦСКА

Бразилецът е осъден за една среща

Защо реши да се върнеш в България - нямаше предложения от чужбина или нещо друго те насочи към тази стъпка?

- Не, имах предложения. От тима, където бях, Сепси, ми предложиха да удължа контракта си за още един сезон. Имах и други благоприятни условия да продължа кариерата си зад граница. Проведох диалог обаче с Илиан Илиев, работил съм с него, и реших, че Черно море ми дава добра опция да се завърна в България. Това е значимо за фамилията ми. Не че в Румъния ни беше неприятно, само че имам дъщеричка, а по отношение на обществения живот за нея е малко по-трудно в непозната страна. Друго си е да си в родината си. Вече съм на възраст, в която би трябвало да се преценявам с тези неща. Няма още да спирам с футбола (смее се), само че към този момент мислиш кое ще е най-хубаво освен за теб, а за цялото семейство. Варна е прелестен град с отлични благоприятни условия. Чувстваме се доста добре тук. С съвсем всички съотборници се познавам от дълго време, има страховит колектив в тима.

Къде съгласно теб стои Черно море спрямо останалите съперници в Първа лига?

- Реално не би трябвало да сме на тази позиция. където се намираме сега. Отборът заслужава да бъде доста по-напред. Знаете за компликациите в отбора през лятото, доста футболисти бяха под карантина, поразкъса се подготовката, а и програмата при започване на сезона е тежка. За мен мястото на Черно море е в Топ 6, това е и главната ни цел все още. Много по-приятно е да се играе измежду водещите клубове. Мисля, че ще е много забавно шампионата. Има доста равностойни тимове и ще бъде огромна борба до края.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР