Новото поколение в тениса настъпва с изключително бързи темпове, като

...
Новото поколение в тениса настъпва с изключително бързи темпове, като
Коментари Харесай

Зрелище в ИУ: Алкарас пречупи Синер и е на победа от завръщане под номер едно в света!

Новото потомство в тениса настава с извънредно бързи темпове, като двама от най-видните представители на идната генерация безспорно са 19-годишният Карлос Алкарас и 21-годишният Яник Синер, които нееднократно към този момент ни подариха с паметни борби на корта между тях. Безспорно най-траен е споменът от конфликта им на US Open през предишния сезон, когато в неповторима 5-часова драма испанецът избави мачбол и повали своя добър другар, с цел да победи след това с дебютната си купа от Големия шлем.

Макар и намиращи се към момента в нежна за професионалния спорт възраст, то на равнище АТР откриваме цели четири срещи посред им, като салдото на успехите в съперничеството им е подравнен, а в хода на днешния ден те още веднъж трябваше да излязат един против различен на корта в полуфинален двубой на Мастърса в Индиън Уелс. Карлитос, който от старта на конкуренцията насам играе на извънредно високо равнище и с представянето си демонстрира образно, че травмите, белязали кариерата му в последните месеци, са останали надалеч зад тила му, ни подари с следващия си безукорен мач на кортовете в Калифорния, откакто подчини италианеца в първокачествен конфликт, траял час и 51 минути - 7:6(4) 6:3.

По този метод младежът от Мурсия към този момент се намира на единствено една крачка от това да изпревари Новак Джокович по точки в класацията на АТР и още веднъж да оглави международната класация, само че за задачата ще би трябвало да завоюва трофея в Калифорния, надделявайки над намиращия се в серия от 19 следващи победи Даниил Медведев.

В началото на дуела настроението в играта на всекиго от двамата младежи беше очевидно приповдигнато и те успяваха без непотребни неприятности да печелят своите подавания на сервис. В това русло се доближи до петия гейм, когато италианецът се пропука съществено и инкасира неизбежен брой грешки, измежду които и две двойни неточности, при което на процедура непринудено съобщи началния си удар в актива на топ поставения в схемата, който наказваше всяка плитка топка в своята половина, като бележеше печеливши удари от всички краища на корта.

Постепенно с течение на времето обаче ритъмът в играта на младежа спадна и той стартира да пропуща доста повече в отиграванията си, които постоянно даже не прекосяваха оттатък мрежата и Синер влезе в серия от 11 следващи точки, с цел да върне равенството в резултата. С това си деяние международният номер 13 образно разколеба първенеца от US Open, на който в заключителния 12-и гейм даже му се наложи да избавя сетбол, само че под окуражителните думи на треньора си Хуан Карлос Фереро пласира поредност от първи сервиси и провокира изиграването на тайбрек. В него Карлитос пръв съумя да се снабди с задатък от минипробив, който самичък пропиля след неточност от бекхенд, само че стремително се оправдава и подвигна качеството в представянето си до равнище, присъщо на международен номер едно, като даде единствено една точка на Синер от последните пет и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването във втората част вдъхновението, с което се състезаваше Алкарас, беше елементарно видимо, като той непроменяемо излизаше победител при престрелките от главната линия и просто не позволяваше на южнотиролеца " да диша ", като чрез следващата си канонада от печеливши форхенди осъществя ранен пробив. Впоследствие италианецът хвърли всички сили в търсене на рибрейк, но неимоверната класа на топ поставения в схемата надви в основните моменти и той завоюва една от точките на шампионата след прословут прехвърлящ удар, с цел да затвърди преднината си и поведе с 3:0.

Моментите на чудо от страна на испанеца продължиха с все същата мощ и в идните минути, когато той се усещаше по отличен метод и разпростра капацитета си щедро количество уинъри от дъното на корта, които му осигуриха три шанса за повтаряне на задатъка му, само че Синер остана невъзмутим и удържа подаването си. Впоследствие Карлитос беше напът да изгуби преимуществото, изоставайки с 0:30, само че точно в основните мигове началният му удар се включваше на помощ и някогашният номер едно нямаше усложнения да печели личните си геймове, с цел да подпечата триумфа си в дуела на идната генерация, предоставяйки си най-хубавия си тенис от началото на 2023-та година насам.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР