Новото поколение състезателни автомобили в Супер Формула – SF19 ще

...
Новото поколение състезателни автомобили в Супер Формула – SF19 ще
Коментари Харесай

И в Супер Формула въвеждат т.нар. ореол на болидите през 2019

Новото потомство спортни коли в Супер Формула – SF19 ще бъде въведено дружно с така наречен детайл " ореол ", който ще подсигурява спомагателна отбрана за водачите в шампионата. Новината бе оповестена от уредниците на японските серии след няколко сполучливи теста за инспекция на видимостта.

В първичната концепция за SF19 не фигурираше слагането на ореол. Затова италианският конструктор Dallara прибегна към други ограничения и сътвори по-устойчив кокпит дизайн, който да дава отговор на правилника за сигурност на Международната автомобилна федерация (ФИА). След като " ореолът " стартира да се потвърждава във Формула 1 и Формула 2, японският шампионат реши да му даде късмет.

Организаторите на Супер Формула разкриха, че мненията от водачите във връзка с новия съставен елемент са били положителни, което ги е предиздвикало публично да го вкарат. Били са извършени три теста с ореола на три разнообразни писти - " Фуджи ", " Мотеги " и " Суго ".

Super Formula's next-generation SF19 car will feature a halo device following successful visibility testshttps://t.co/ppR4DU8l9G
— Autosport (@autosport) October 26, 2018
От Супер Формула потвърдиха, че спечелилият в Инди 500 Такума Сато и Казуки Накаджима ще създадат демо обиколки на " Сузука " с новия болид тази неделя преди старта на последния кръг от сезон 2018.

Доставките на спортните коли от италианския конструктор Dallara към тимовете ще стартират през януари 2019 година – три месеца преди старта на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР