Новото НЧ Изкуство 2022“ в Ловеч отвори врати вечерта на

...
Новото НЧ Изкуство 2022“ в Ловеч отвори врати вечерта на
Коментари Харесай

Новото читалище „Изкуство 2022“ в Ловеч отвори врати

Новото НЧ „ Изкуство 2022 “ в Ловеч отвори порти вечерта на 6 януари 2023 година

То се намира на ул. „ Стефан Караджа “ № 3, против някогашната градска баня. Начинанието бе осветено от отец Кънчо Кабадийски. 

На тържеството участва и  кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която поздрави създателите и им подари саксия с цветя и живописната картина „ Еньовден “ от Жоржета Тодорова. „ Това е 35-ото читалище на територията на общината и петото в самия град, а от разнородни действия излиза наяве, че някои области не са обхванати, че има ползи на деца и възрастни, които биха били задоволени. Това е отлично предизвикателство за по-нататъшно развиване и триумф за цялостната читалищна активност “,  каза  Корнелия Маринова. Тя беше съпроводена от Димитринка Дренска, шеф отдел „ Образование, просвета, вероизповедания, туризъм “ в общината.

Председател на читалището е Мирослав Стоянов,  секретар е Моника Дончева, в настоятелството влизат Доротея Динкова, Росица Тодорова, Албена Йончева и Вергиния Христова.

Подробно бяха представени  бъдещите действия, сред тях има образование по ръководство на дрон и снимане на  видеофилми,  онлайн радио,  дамска групировка „ DA CAPO “, солфеж и обикновената доктрина на музиката,  арт работилница, театрална школа „ Сцената “. В читалището е оборудвано  звукозаписно и телевизионно студио, където ще се образоват бъдещите публицисти. Пред микрофоните първи седна кметът на Ловеч.

Преподаватели  от Велико Търново ще дават уроци по танци и поп и джаз пеене. Гостите от остарялата столица демонстрираха своите музикални и танцови осъществявания. На откриването присъстваха  представители на културни институции, на образователни заведения, спонсори и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР