Новото италианско правителство на водачката на крайната десница Джорджа Мелони

...
Новото италианско правителство на водачката на крайната десница Джорджа Мелони
Коментари Харесай

Правителството на Джорджа Мелони получи вот на доверие и в Сената

Новото италианско държавно управление на лидерката на крайната десница Джорджа Мелони завоюва и втория, финален избор на доверие в Народното събрание, съобщи ДПА.

При гласуването през вчерашния ден вечерта в Сената министър-председателката и съдружното й държавно управление получиха нужното безусловно болшинство. В поддръжка на кабинета гласоподаваха 115 сенатори, срещу - 79, а петима се въздържаха. Коалицията се нуждаеше от най-малко 104 гласа за цялостно болшинство, отбелязва Асошиейтед прес.

По-рано в поддръжка на новия десен алианс на Мелони гласоподава Камарата на депутатите - 235 от присъстващите 389 членове на долната камара гласоподаваха за новото държавно управление.

Успехът за 45-годишната Мелони в Народното събрание на процедура беше сигурен, защото нейната коалиция има болшинство и в двете камари.

Мелони заявява поддръжката си за Европа и за оставането на Италия в интернационалните съюзи, само че наред с това разгласи оферти за смяна на някои правила, като да вземем за пример Пакта за напредък и непоклатимост на Европейски Съюз, който дефинира по какъв начин страните членки да се грижат за стабилността на обществените финанси.

Министър-председателката изложи също проекти за попречване на идването на мигранти от северноафриканските страни, предприемащи рисковано пътешестване през Средиземно море.

В речта си пред Сената през днешния ден Мелони посочи, че Италия ще продължи да поддържа Украйна в битката ѝ против съветската инвазия.

" Мирът може да бъде реализиран, като се поддържа Украйна. Това е единствената опция, с която разполагаме, двете страни да седнат да договарят ", съобщи Мелони в Сената.

Мелони се оказа безапелационен победител на парламентарните избори предишния месец, когато нейната партия " Италиански братя " завоюва 26 % от гласовете. Дотогава тази ултрадясна партия с фашистки корени беше единствено дребна опозиционна групировка в Народното събрание. В обединението на Мелони влизат също крайнодясната партия " Лига ", ръководена от Матео Салвини, и дясноцентристката групировка " Форца Италия ", отпред с някогашния министър председател Силвио Берлускони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР