Новото голямо разделение в Европа се основава на климатичните политики.

...
Новото голямо разделение в Европа се основава на климатичните политики.
Коментари Харесай

Боян Рашев: Новото голямо разделение в Европа се основава на климатичните политики


Новото огромно разделяне в Европа се основава на климатичните политики. Така Боян Рашев, Denkstatt България, разяснява триумфа на „ зелените “ партии на изборите за Европейски парламент в Германия, Франция и Англия, в изявление за Bloombergtv.bg.

„ Климатичните промени няма по какъв начин да са приоритет за Източна Европа. Там предпочитана е тематиката за чистия въздух, която е директно обвързвана с качеството на живот, енергийната беднотия и прочие Темата за климата визира по-скоро богатите общества, които са уредили личното си качество на живот, и стартират да мислят за спасяването на света “.

Според Рашев разликите в Европа ще бъдат доста огромни, тъй като те се основават на енергийната успеваемост. Темата за чистия въздух ще бъде мощно наранена и по време на идните избори за кмет у нас, изключително в София, добави той.

„ Подобряването на качеството на въздуха изисква прекосяването към чиста сила за отопление, т.е. замяната на горенето на дърва с потреблението на електричество и газ. Това обаче е в пряк конфликт с климатичните политики на западните страни, които се пробват да наложат допустимо най-висока цена на въглеродните излъчвания точно на тези източници, до момента в който дървата се одобряват за въглеродно неутрални “.

Колкото по-богати ставаме, толкоз по-важна ще ни бъде тематиката за околната среда, посочи още Рашев.

„ Зелените “ имат несъмнено бъдеще в Европа. Много е значимо обаче те да се отворят и на тематики, които са по-близки до действителния живот на хората, част от които са чистата вода, чистият въздух и чистата природа ".

Цялото изявление с Боян Рашев можете да видите на видеозаписа на уеб страницата на Bloombergtv.bg: https://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2019-05-27/temata-za-klimata-porazhda-novo-razdelenie-v-evropa

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР