Новостите в света на интервенционалното лечение на сърдечносъдови заболявания ще

...
Новостите в света на интервенционалното лечение на сърдечносъдови заболявания ще
Коментари Харесай

Национален конгрес по интервенционална кардиология ще се проведе в Пловдив

Новостите в света на интервенционалното лекуване на сърдечносъдови болести ще бъдат разисквани от плеяда български и задгранични кардиолози на VIII Национален конгрес по интервенционална кардиология, който ще се организира в Пловдив сред 9 и 12 ноември 2017 година Събитието се провежда от Българското сдружение по интервенционална кардиология със съдействието на Дружеството на кардиолозите в България.
Очакват се световноизвестни лекари в региона на минимално инвазивното лекуване на инфаркти и запушвания на сърдечните съдове, които ще споделят своя опит с българските си сътрудници и ще проведат редица образования за млади кардиолози. Няколко случаи ще бъдат излъчени онлайн от лечебни заведения в Пловдив и Стара Загора, като пациентите ще получат опцията да се лекуват посредством най-иновативните сърдечносъдови интервенции с упътвания и полемики по отношение на хода на процедурите от едни от най-хубавите инвазивни кардиолози в света. 
В необятната стратегия на форума ще бъдат показани и разисквани всички най-нови решения в региона, в това число актуалните международни и европейски рекомендации, които включват от ден на ден минималноинвазивното интервенционално лекуване като стандарт и при болести, които до този миг са лекувани целесъобразно с отворена хирургия - стволови стенози, структурни и клапни болести, комплицирани коронарни запушвания и други. Сърдечносъдовите болести в България към момента са отпред на листата по причина за смъртност и инвалидизация. Броят на пациентите с кардиологични болести не понижава. Тенденция обаче е устойчивият растеж на пациентите, които съумяват да получат съответно лекуване и оцеляват след сърдечносъдови произшествия. 
Това се дължи на възстановяване на кардиологичната помощ в страната през последните години - повече експерти, които се образоват качествено, нахлуване на новаторски интервенционални процедури и решения, непрекъснато актуализиране на знанията и уменията на кардиолозите. Над 300 делегати от страната и чужбина се чака да дойдат за събитието. Лектори, модератори и водещи обучителни сесии ще бъдат потвърдени експерти в региона на интервенционалните процедури от целия свят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР