Новосибирската транспортна прокуратура наложи глоба на мъж, използвал лека кола

...
Новосибирската транспортна прокуратура наложи глоба на мъж, използвал лека кола
Коментари Харесай

Глобиха руснак за полет с Ока

Новосибирската транспортна прокуратура наложи санкция на мъж, употребявал лека кола вместо гондола по време на полет с балон с топъл въздух, оповестява "За Рульом ". Акцията била проведена от блогъри от известния "Гараж 54 " по закачлив план за "първия летящ автомобил в света ".

Ентусиастите пробили дупка в покрива на остарял ВАЗ-1111 "Ока ", през който да влиза водачът. Конструкцията била олекотена оптимално - демонтирани били даже бравите, електрическата апаратура и антената.

За полета бил употребен аеростат с съдържимост 2 200 куб. м и товароносимост 300 кг, а полетът бил сбъднат в рамките на гр. Новосибирск на територията на почивна база, а видеото от опита добило огромна известност в YouTube.

Градската прокуратура обаче не оценила шеговития темперамент на мероприятието и почнала следствие против мъжа, издигнал "оката " на височина 25-30 метра. Според магистратите той нямал настоящо здравно удостоверение, позволение за водач и полетна документи.

Освен това въздухоплавателят употребявал нелегално въздушно пространство от клас "C " и не дал на надзорните органи полетен проект в зона наоколо до локалното летище "Толмачево ". Така основал риск за живота, здравето и имуществото на хората в региона.

Независимо от множеството обвинявания, някои от които много съществени, мъжът на име Александър се отървал със относително леко наказване. Той е санкциониран с 6 700 рубли (няма и €100) и му е неразрешено да лети, до момента в който "не в профил закононарушенията ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР