Новосъсдадената фондация, която получи 40 процента от акциите на ЦСКА-София,

...
Новосъсдадената фондация, която получи 40 процента от акциите на ЦСКА-София,
Коментари Харесай

Новият съсобственик на ЦСКА-София влиза в клуба със свой бюджет

Новосъсдадената фондация, която получи 40 % от акциите на ЦСКА-София, влиза в клуба с финансиране още на старта, стана ясно на конференция с присъединяване на Стоян Орманджиев и Филип Филипов.

Орманджиев, чийто татко и дядо са свързани с ЦСКА в предишното, става изпълнителен шеф, какъвто и Филипов. Първият, до момента футболен сътрудник във компанията на Лъчезар Танев, съобщи, че е бил поканен от хазартния предприемач Данаил Илиев, който има присъединяване в Winbet и други компании за залагания.

Именно Илиев стои зад фондация „ Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука “, по думите на Орманджиев.

" Тепърва ще се срещам със протичащото се клуба. Нещата се случиха извънредно бързо и динамично ", съобщи новият действен шеф на първия си брифинг. - " Ще разгадавам доста на Фичо. Радвам се, че ще имам опцията да работя с него. Мисля, че мога да бъда потребен на клуба. Имаме доста работа. Много се веселя, че влизам в подобен миг, когато се случват толкоз хубави неща. "

" Нещата с придобиването на акции от фондацията и моето предопределение са взаимносвързани. Аз бях поканен от фондацията. Отговарям за фонд " Спорт ", който е обвързван напълно с ЦСКА. Ние занапред ще придобиваме легитимация и обществеността ще се среща с нашата активност. Какво по-добро от това нашият първи план да е обвързван с ЦСКА. За нас ЦСКА е ракета-носител ", добави Стоян Орманджиев. 

Неговият татко Стефан Орманджиев, умрял преди няколко години, бе първокласен арбитър, а по-късно шеф в ЦСКА по времето на Васил Божков. Дядо му Стоян Орманджиев е някогашен треньор на “червените ” в прочут интервал през 60-те години. Той извежда отбора до полуфинал за КЕШ против “Интер ”.

" Футболът в днешно време се трансформира в обособен стопански бранш. Трябват не пари, а доста пари. Не желая да встъпвам в детайлности за бюджети. За да може ЦСКА да построи стадион и да гони високи цели, би трябвало и нарастване на бюджетa ", изясни Орманджиев.

" Моите функционалности в ЦСКА ще бъдат равни с тези на господин Филип Филипов. Управлението на клуба няма да се промени кой знае какъв брой доста. Фондацията има бюджет, който е подсигурен за клуба. Подготвяме и уебсайт на фондацията, на който ще има подробна информация. Учредител и създател на фондацията е Данаил Илиев. Той ме предложения. Сериозен предприемач и човек, с който имаме доста сходна визия за ЦСКА. Една фондация се финансира от дарения ", добави младият управител.

Сред главните цели на фондацията е построяването на новия стадион и фокус върху детско-юношеската школа на клуба. Тук Орманджиев е специалист, защото в качеството си на сътрудник години наред обикаляше стадионите в България и чужбина, с цел да гледа млади футболисти.

Той разгласи, че е в отлични връзки с Данаил Ганчев - сина на Гриша Ганчев.

" В последните дни доста си приказваме с Дани Ганчев. С прелестни усещания съм от него. Благодаря на семейство Ганчеви за метода, по който ме одобриха. Виждам от Дани сила и предпочитание да си приказваме за футбол. Чувствам се в свои води. Моите планове са да мога да оказа помощ и в маркетинга с мнение, познания и рекомендации. Хубавото е, че клубът има накъде да се развива. Основополагащото е стадионът. Музеят на ЦСКА би трябвало да бъде място, което да бъде забележителност ", обясни още Орманджиев.
Филип Филипов: Хубавите неща в ЦСКА идват едно след друго
На конференцията взе участие и Филип Филипов, който остава изпълнителен шеф.

" Хубавите неща протичащите се в ЦСКА следват едно след друго. В началото на седмицата станахме притежатели на стадиона дружно с страната. От през вчерашния ден клубът има и нов съсобственик – фондация. Семейство Ганчеви си резервира 40 % от акциите, фондацията също има 40%, а легендата Христо Стоичков има 20% ", каза някогашният футболист.

Той приказва за събитията към стадиона - тематика №1 в последните месеци.

" Най-важната крачка за стадиона беше да се учреди сдружение с страната. Основна заслуга за това има семейство Ганчеви, които поставиха доста старания през последните години. Искам да благодаря и на министър Лечева, без чиято помощ това нямаше да се случи. Бюджетът за стадиона е обезпечен. Той най-вероятно ще бъде надвишен от първичната рамка - 80-90 милиона лв.. "

" Искам да кажа на „ алената “ общественост, че стадионът ще е от най-голям клас. Феновете би трябвало да са спокойни ", сподели още Филипов. 

И разяснява изявеното през вчерашния ден предпочитание на кмета на регион “Средец ” Трайчо Трайков да види контракта сред страната и ЦСКА-София за новото сдружение.

" Ние приветстваме всяка една инспекция, тъй като нищо не крием. Институциите би трябвало да са осведомени със протичащото се. Нямаме терзания. Първата копка не зависи от нас. Зависими сме от институциите. Проектът би трябвало да бъде координиран с тях. Надяваме се в най-кратки периоди да стартираме. Идеята за Панчарево е да преместим школата там, да създадем общежитие и още един терен ", хвърли светлина върху проектите на клуба Филипов.

И отговори на някои обвинявания от страна на съперници.

" ЦСКА да е държавен тим? Това са нелепи неща. ЦСКА си заплаща наем за стадиона, на който играе мачовете. Този наем е 100 000 лв. на месец. Не знам различен тим да заплаща наем. На други тимове им се заплаща наем и налози ", рече той.

А какво следва като съответни стъпки за стадиона?

В най-скоро време ще бъде показан идейният план на институциите. Тогава ще бъде осведомена и необятната общност за визията на стадиона. Ще се разбере и какъв брой доста работа се извърши през тези месеци. Работа има ужасно доста.

" Уверен съм, че този градеж ще стартира и желанието ни ще се сбъдне. Не вършим нищо, което е в прорез със закона. Няма спънки на това място да не бъде построен прекрасен стадион. Той ще е потребен освен за ЦСКА, а за целия български спорт. "

А по какъв начин гледа на взаимната си работа с фондацията и Орманджиев?

" Основата, на която ще се образуват нашите връзки, е колегиалност. Всички желаеме ЦСКА да се развива. Деления няма да има. ЦСКА е доста огромен клуб. Винаги има къде да се развива и да надгражда. Това ще е и нашата цел в работата. Всичко желаеме ЦСКА да се развива и да бъде стойностен клуб ". 

Изпълнителният шеф разяснява и обстановката с маркетинговата компания „ Спортфайв “, която трябваше да се погрижи за всичко към новото оборудване в Борисовата градина:

" Със “Спортфайв ” не сме имали контракт. Отношенията ни бяха правилни, изчистени са изцяло. За да бъде показан идейният план пред институциите, би трябвало да бъде показан от български архитекти. Първоначалният план е на интернационалните архитекти ". 
Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР