Новоотпуснатите кредити за обединяване на задължения към различни финансови институции

...
Новоотпуснатите кредити за обединяване на задължения към различни финансови институции
Коментари Харесай

31% от новите кредити са за обединяване на стари задължения

Новоотпуснатите заеми за сливане на отговорности към разнообразни финансови институции порастват и по дял към този момент настигат заемите, теглени за ремонт на жилището. Това установи отчет на българския клон на банка " БНП Париба Лични финанси ". Според него 31% от молбите за търсене на финансиране през тази година са за сливане на разнообразни потребителски и стокови заеми в един-единствен заем. Същият % - 31, се пада и на заемите за ремонт на дома. На последващо място с 13% е ползата към финансиране на покупка на автомобил на остаряло.

Потребителите правят оценка, че обединяването на отговорностите пести време и пари, тъй като не се заплащат обособени такси към разнообразни финансови институции на разнообразни дати, а единствено една вноска и една такса. Освен това новият заем е с по-добри условия спрямо интервала, когато предходните заеми са били контрактувани. Хората търсят заеми и с цел да разполагат с пари в брой, за лекуване, ремонт на автомобил, фамилни тържества и обучение.

През последните шест месеца междинната сума на желаните потребителски заеми се е повишила с 16% до 6633 лв.. Година по-рано междинният размер на теглените заеми е бил 5700 лв..
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР