Новооткритият в Южна Африка вариант на може да заобикаля антителата,

...
Новооткритият в Южна Африка вариант на може да заобикаля антителата,
Коментари Харесай

Учени: Южноафриканският вариант на коронавируса не се поддава на лечение с кръвна плазма

Новооткритият в Южна Африка вид на може да заобикаля антителата, развити при лекуване с кръвна плазма от оздравели пациенти. Освен това той може да понижи резултата на имунизациите, оповестяват учени, представени от Ройтерс.
Изследователите се надпреварват да схванат дали популяризираните все още по целия свят ваксини са ефикасни против разновидността с название 501Y.V2. Той беше разпознат от южноафриканските специалисти по геномика в края на предходната година.
 Учени: Южноафриканският вариант на COVID-19 е по-заразен и по-агресивен Учени: Южноафриканският вариант на COVID-19 е по-заразен и по-агресивен
Южноафрикански учени потвърдиха с поредност проучвания, че откритият наскоро в страната вид на новия ковид е по-агресивен и з...
" Щамът заобикаля резултата от три класа моноклонални антитела “, написа екип от учени от три южноафрикански университета, работещи с Националния институт по заразни заболявания, представени от. „ 501Y.V2 също по този начин заобикаля обезвреждащите антитела, развити посредством преливането на кръвна плазма “, пишат още учените, като прибавят, че заключенията им " акцентират заплахата от реинфекция и предсказват понижена успеваемост на актуалните ваксини ”.
За момента се счита, че новият вид от Южна Африка е с 50% по-заразен. Той към този момент се е популяризирал в най-малко 20 страни, откакто бе открит и докладван на Световната здравна организация в края на декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР