Новолунието в Овен на 21 март е в 19,23 часа

...
Новолунието в Овен на 21 март е в 19,23 часа
Коментари Харесай

Какво ни носи Новолунието в Овен?

Новолунието в Овен на 21 март е в 19,23 часа софийско време и съгласно астролозите това е време за нови сили - както позитивни, по този начин и негативни.

С новата луна, от една страна, се отприщват пролетните сили и обновлението на природата. Четири часа по-късно стартира и новата астрологическа година.

Новолунието в Овен постоянно идва с прогнози за бъдещето, а тази година то идва и с непълен церемониал на планетите.

Скупчване

От 21 март астрологичните по схващане планети се скупчват в така наречен церемониал и се сплотяват силите на Слънце, Луна, Меркурий, Юпитер и Хирон (б.р. - Хирон е дребна планета, планетоид, която обикаля сред Сатурн и Уран, дълго време се е считало, че е била сателит на Плутон. В астрологията Хирон е значим обект, кръстен на митичен кентавър. Свързва се с наследството, с почитание към предишното, само че в това време и с прояви на креативност и новаторство).

Този церемониал на планетите ни носи разнообразни сили, като някои са много спорни едни на други. При всеки човек обаче надвива силата, която се свързва с неговите знаци в наталната му карта. Парадът е до края на месеца, само че пикът му е на 22 март, първоначално, когато Плутон прави преход във Водолей. Новата плутонианска ера ще продължи 20 години. А още занапред сме разбрали от нея, че всичко се прекатурва.

Допълнително към тези разнообразни сили се прибавя и равноденствието, когато Слънцето влиза в Овен, а това е на 20 март в 23,24 ч. БГ време.

Такова събитие, когато новолунието е в Овен, приказва за колосална мощ, за неординарност и е с голяма значимост за този интервал. Винаги се счита, че парадът на планетите не е от най-хубавите събития, които могат да се случат в живота на хората. Влияе дестабилизиращо на международната стопанска система, на политиката, на военните и прочувствените прояви. Но това никога не значи, че би трябвало да се вайкаме, а по-скоро е сигнал да се вземем в ръце и да стартираме да вършим нещата по този начин, както би трябвало, отсичат астролозите.

Освен това в допълнение разтрошаване на салдото идва от Юпитер – най-голямата планета в Слънчевата система. Тя сега върви към най-голямата си непосредственост и със Слънцето, и със Земята. А това по време на церемониал на планетите внася в допълнение напрежение и се случва почти един път на един век.

Трябва да напомним, че още от дълбока античност се счита по какъв начин при цялостен церемониал на планетите ще пристигна краят на света. Най-малкото гравитацията на всички тези небесни тела се събира на едно място. Но би трябвало още да напомним, че нормално краят на света идва по няколко пъти годишно – я от някое предсказване, я от някое преминаващо наоколо небесно тяло. Но на идващия ден, както е във вица, домакинята готви мусака, тъй като на всички им харесва. Та и тук по същия метод, въпреки че да си имаме едно мислено единствено може да ни е от изгода.

Агресия

Така в края на март на небето се натрупват мощни сили, които безусловно ни хвърлят в нова ера, а тя е напълно друга от познатата и е неразучена от човечеството, не и в последните няколко века.

Знае се сигурно, че шеф на това новолуние е Марс – планетата на войните, споровете и експанзията. По това време шефът на новолунието Марс е на 29 градуса в съзвездие Близнаци, а това е причина да се готвим за съществени промени. Ситуацията в света като цяло скоро ще се трансформира в нещо ново, от което ще има значими промени.

Проблемът с 29-ия градус в Близнаци е, че там се намира звездата от първа големина Бетелгейзе. В астрологията тя е доста мощно небесно тяло и е от дребното, които се виждат ясно при сливане с която и да е планета. Бетелгейзе още е известна и като звездата на войната. А комбинацията с нападателния Марс напряко е убийствена.

Смята се, че носи несгоди, провокира негативни страсти, изключително гняв. Съединението на Бетелгейзе с Марс се демонстрира с многочислена гибел, рискове от война, заличавания и загуби.

Квадратът на Марс към точката на новолунието ясно демонстрира, че интернационалното напрежение ще нараства и войните на планетата ще пламват повече от всеки път, отсичат астролозите.

В същото време Лилит – черната луна (времето, когато астрономично спътникът е най-отдалечен от Земята) образува квадрат в Лъв към възлите на оста Телец – Скорпион. И това астрологично се приема, че демонстрира по какъв начин могат да зародят избрани обстановки и тествания, свързани с нашата карма, с други думи това разположение на енергийните точки демонстрира спор сред предишното и бъдещето.

Черната Лилит подбужда човечеството към асимилиране на отрицателния опит и демонстрация на регресивни качества. Транзитът на Лилит сочи, че в този момент тя се движи от възходящия към низходящия възел, а това значи декаданс и че нескрито излиза противоположната страна на монетата, най-много за знаците от зодиака, в които се намира. В случая възходящият възел е в Телец, а Лилит е в Лъв. Това се пояснява като вероятности за заграбване на поземлени територии, на естествени запаси и кражба на финанси. Тези, които се поддадат на изкушенията на черната луна, ще срещнат опозиция от ориста, пренебрегването на която неизбежно ще докара до отмъщение, плашат астролозите. И напомнят, че през цялата 2023 година на небето ще работи още един доста мощен, комплициран и кармичен аспект – тау квадратът на Плутон към кармичната ос. Този под напрежение аспект демонстрира интервал на предопределени доста съществени, напряко революционни, войнствени и пагубни събития, които ще се развият в близко бъдеще, принуждавайки ни да живеем на ръба на живота и гибелта, показвайки огромно хладнокръвие.

Съвети – гледайте напред, не жалете за предишното

Да се вглеждаме самоуверено напред и да не съжаляваме за предишното са главните препоръки, които астролозите дават по време на това новолуние в Овен и всичките комплицирани аспекти, с които влиза.

Сега е моментът да оставим предишното зад себе си и да погледнем напред. Знакът Овен символизира нови направления, а също пътя към незнайното (което не е наложително да е плашещо и зло), увереност, храброст, самостоятелност. Смята се, че новолунието в Овен на 21 март 2023 година е уместно за смели походи (в директен и в метафоричен смисъл, на дело и в мислите дори), само че нещата няма да са лесни, не и тази година. Управителят на новолунието, Марс, ще бъде в квадрат с Меркурий, Нептун и точката на новолунието. А това съгласно астролозите значи, че каквото и да започнете в този момент, то ще би трябвало непрекъснато да се поправя, с цел да дава отговор на потребностите и на други хора. Предстоят ви разногласия и спорове, в случай че решите да се ръководите единствено от персонални цели, тъй че ще би трябвало да овладеете дипломатическите умения и да се научите да мислите в множествено число. Но въпреки всичко това ще е набиране на стабилен опит и в последна сметка едно ужасно прекарване, успокояват движимостите в занаята на астрологическите оръжия.

Проявете храброст, само че деликатно

Друг съвет за това време е да се демонстрира храброст, само че при изискване че се внимава, тъй като безразсъдството не води до средата, а единствено може да усложни нещата.

Марс е в тригон със Сатурн на 21 март 2023 година и съгласно астрологичните разбирания това допуска по какъв начин смелостта и самодейността би трябвало да се комбинират с нерешителност и дисциплинираност.

Схващането е, че нормално на новолуние не би трябвало да се стартира нищо ново. Препоръките са да се изчака няколко дни, душевен да се настроите, да натрупате по-голям заряд от възторг, тъй че напряко ръцете да ви сърбят за работа и по-късно да се заемете съответно с нея. Но това не важи в този миг и освен това толкоз комплицирано и цялостно с объркващи сили новолуние.

От позиция на астрологията можете да започнете нов бизнес или някакво друго ново начинание още през днешния ден. Новолунието в Овен е особено, то незабавно дава бърз старт и преход към нов живот. И с цел да се подготвите за измененията, имате интервал – тъкмо от през днешния ден, 18 март, до 21 март, вторник.

Така че не се опасявайте да отворите нов бизнес, да се преместите, да сключвате покупко-продажби, да започнете поправки, да купите участие във фитнес зала, да се запишете за съревнование, да си намерите работа или, наобратно - да напуснете и да започнете различен бизнес, който изисква възторг, сила и положително въодушевление.

Нова връзка – чак през април

Въпросът е какво да се прави, в случай че нямате никакви проекти за нов бизнес и изобщо за нови неща.

Енергията бушува напряко и би трябвало да избие все някъде. Затова астрологичните препоръки са да прекарайте деня допустимо най-енергично и по този начин, че да ви носи наслада. Занимавайте се с обичаната си работа, участвайте в развлечения, които изискват неспокойствие и/ли мощ.

Смята се, че в този момент не е подобаващ миг за започване на нова сантиментална връзка: съществува риск и вие, и обектът на желанията ви да чувате единствено себе си и да не обръщате внимание на потребностите на другия. Не можете да подредите нещата - освен в персоналния си живот, само че и с другари, съседи, родственици. Няма да разберете нищо, а ще има единствено кавги и може да се стигне до цялостно спиране на връзките. А, несъмнено, тъкмо в този момент не е нужно да се замесвате в спорове и дрязги. Те не могат да бъдат решени градивно и острата фаза на борбата ще продължи дълго време по-късно. Съветът на познавачите е да изчакате до края на месеца за по-сериозна връзка. С намаляване на новолунието идват и повече шансове за такава.

Според астролозите сега не е целесъобразна отборната игра, тъй като зависите от други хора, а не от себе си. Това значи вие да се адаптирате към тях и всичко в този миг може да се обърка.

Иначе вероятностите са позитивни. Вярваме или не на астролозите, постоянно човек би трябвало да знае, че каквото самичък си направи, никой различен не може да му го стори – както в позитивен, по този начин и в негативен аспект. Но в този момент е време за смяна, за приемане на новото и посрещане на пролетта.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР