Новокоронясаният европейски шампион по вдигане на тежести в категория до

...
Новокоронясаният европейски шампион по вдигане на тежести в категория до
Коментари Харесай

Габриел Маринов: Когато полагаш нужните усилия, се постига и невъзможното

Новокоронясаният европейски първенец по повдигане на тежести в категория до 61 кг при мъжете Габриел Маринов се скри насладата си от големия триумф и спечелването на купата по време на шампионата на Стария континент в " Арена София ".

В изявление след триумфа си младият 20-годишен щангист уточни и кои са двамата души, на които той дължи спечелването на златния орден.

" Когато полагаш нужните старания и правиш това, което би трябвало, се реализира и невъзможното. Затова вярвай! И всичко си идва на мястото. Мислех за успеха с помощта на Алан Цагаев. Той ми вдъхна доста убеденост и е индивидът, поради който съм тук сега. Бях убеден, тъй като имах точния човек до мен да ме приготви за това съревнование с доста ограничения и усилени тренировки. Голяма наслада, огромна еуфория. Не чувах нищо в профил, единствено мислех по какъв начин да подвигна щангата. Личният ми треньор Стоян Добрев също постоянно ми е приказвал, че ще стигнем някой ден дотук ", показа тежкоатлетът на старозагорския клуб " Аполон "

" В идващите категории ще става още по-добре за България. За това се борим. Все отново сме на наша територия и нямаме желание да се предаваме. Запалих се по щангите около брат ми Валентин Генчев, който ще подвига в сряда вечерта и ще стискаме палци за него ", добави Габриел Маринов.



Другият български представител при 61-килограмовите Иван Димов, който се окичи със среброто в днешното съревнование, призна, че контузия му е попречила да покажа най-хубавото от себе си.

" Преди 20 дни получих контузия, която много наруши тренировките ми. Не бях подготвен за доста по-големи тежести. Може би имах някой различен кг в себе си, само че като цяло съм удовлетворен, че съумях да се събера и да спася нулата в изтласкването. Целта ми беше да подобря дуела си, само че не се получи предвид на положението ми. Определено не ми беше ден, само че направих каквото можах. Надявам се да е по-добре на идващото съревнование. Много се веселя за моя български съперник. Той беше квалифициран, подвига доста добре. Мога да му кажа единствено " евала ", разяснява Димов, който на собствен ред завоюва европейската купа преди две години в Тирана.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР