Новоизлюпеният партиен лидер, бивш служебен премиер Стефан Янев призна, че

...
Новоизлюпеният партиен лидер, бивш служебен премиер Стефан Янев призна, че
Коментари Харесай

Стефан Янев: Не бива партията ми да се свързва с Радев, той също не желае

Новоизлюпеният партиен водач, някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев призна, че е решил да прави партия, откакто е бил освободен от поста министър на защитата в актуалното държавно управление на Кирил Петков.

Това и политическата рецесия в страната го е предиздвикало да учреди партия „ Български напредък “, само че съобщи, че нито той, нито президента Радев имат интерес новата групировка да бъде свързвана с президента.

„ Той ме назначи като длъжностен министър председател и тази връзка доста елементарно се вижда и аз не бих желал да кажа, че я няма. Но когато приказваме дали това е партията на президента Радев, не бих разсъждавал в тази посока, тъй като нито мисля, че той желае да бъде обвързван по този метод с избрана партия, нито бих му направил такава мечешка услуга. Затова ви споделям – нито той го желае, нито аз го желая “, бяха думите на Стефан Янев пред " Дарик ".

„ Ние имаме една войска, нямаме втора войска, нямаме План Б. Защо българската войска не е добре оборудвана, не е добре екипирана “, продължи някогашният длъжностен министър председател.

И добави, че има сериозна записка към българския политически хайлайф:

„ Може би генерации български политици, които за тези 18 години не откриха метод да финансират задоволително добре нужните потребност за създаване на отбранителните качества на страната “, разяснява някогашният длъжностен министър председател.

По думите му втората по-сериозна политическа неточност е допускането да се приказва за НАТО като за нещо друго от България.

„ Лозунгът „ НАТО ще ни пази “ го чуваме и сега, чувахме го и при започване на войната “, сподели Янев.

И подсети, че таман по тази причина е упорствал въз основата на българските военни сили да се сътвори батальонната група, тъй като това е била още една опция да се влага целево и свястно в българската войска.

Стефан Янев съобщи, че не съжалява за това, че е определил войната като „ военна интервенция “ в първите дни на нахлуването на съветските войски в Украйна, тъй като е цитирал съветският президент и е обяснил какъв брой значима е терминологията.

„ Войната, погледната от гледната точка на елементарния човек, на ужасите на бойното поле, къдете се стрелят – тя е еднопосочна, тя няма разнообразни определение. Но от позиция на последващите дейности, на дипломацията, на това, което следва да се случи, с цел да се спре войната е значимо каква терминология ще се употребява от тези, които стартират войната “, съобщи Стефан Янев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР