Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен представи своя екип пред Европарламента

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен показа през днешния ден пред Европейския парламент своя екип. По-късно през днешния ден евродепутатите ще решат с очевидно гласоподаване дали одобряват състава на новата комисия.

Фон дер Лайен заяви, че единствено една жена не доближава в нейния екип, с цел да бъде напълно реализирана задачата за равно полово систематизиране на местата на еврокомисарите. Тя дефинира своята комисия като геополитическа.

Новоизбраният ръководител заяви, че внася желаните от Екологичен потенциал допълнения в наименованието на дилемите на българския еврокомисар. Така се планува Мария Габриел да дава отговор за нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта.

Фон дер Лайен сложи преди всичко в дилемите на новата Европейска комисия опазването на околната среда. Това е въпрос на оцеляване, няма време за губене, съобщи тя. По нейните думи опазването на природата е поколенческо предизвикателство. Фон дер Лайен заяви, че Европейски Съюз е виновен за едвам осем на 100 от международното замърсяване, по тази причина е належащо да притегли към своите старания и останалите страни и континенти.

Новоизбраният ръководител настоя Европейски Съюз да поведе в установяването на разпоредбите за събиране и потребление на данните в интернет. Тя прикани да се намерят решения на проблемите с миграцията, като на бежанците бъде давано леговище, а тези, които нямат право на престой, да бъдат връщани вкъщи. По нейните думи е належащо да бъде възобновена работата на Шенген. Миграцията няма да спре, Европа би трябвало да откри човечен и ефикасен отговор, съобщи Фон дер Лайен.

Тя прикани Европа да реализира прогрес в грижата за болните от рак и за ограничение на техните премеждия. По нейните думи Европейски Съюз би трябвало да заеме водещо място в света по тези въпроси.

Фон дер Лайен съобщи, че постоянно е била измежду хората, които желаят Англия да остане в Европейски Съюз. Каквото и да стане отсега нататък, връзката и другарството сред народите е нерушима, добави тя.

В последвалите изявления на политическите групи представителите на Европейската национална партия показаха поддръжка за екипа на Фон дер Лайен. Социалистите също обявиха поддръжка и настояха за обособяването на фонд за обективен енергиен преход. Групата "Обнови Европа " не даде симптом, че би гласувала срещу новата комисия.

Предвижда се явното гласоподаване на новата комисия през днешния ден да се състои през днешния ден по обед. Ако премине тестването, Европейска комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен ще встъпи в служба на 1 декември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР