Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев обяви, че първите му

...
Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев обяви, че първите му
Коментари Харесай

Какви ще са първите задачи на Васил Терзиев като кмет на София

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев разгласи, че първите му задания са да се срещне с администрацията, да стартира работа по бюджета на общината за идната година и да освободи площад “Св. Неделя ” от коли. За следващ пъттойповтори, че няма да предлага нарастване на налозите.

Първата тирада на Васил Терзиев като кмет беше апел за обща работа на политическите сили в общинския съвет, с цел да бъде София съвременен, напредничав, хубав и сигурен европейски град. По думите му най-големият проблем на локалната власт в столицата е изгубеното доверие на обществото в институциите.

Васил Терзиев публично встъпи в служба, като постави клетва на първото съвещание на новия Столичен общински съвет. Освен него новия мандат започнаха и новите общински съветници, районни кметове и кметове на кметства.

" Нужно е да пазиме ползите на всички в града, без значение от нашите политически визии. Това значи да бъдем от страната на мъдростта и търсенето на дълготрайни решения, които ни сплотяват ", уточни Терзиев.

Заседанието беше намерено от регионалния шеф на София Вяра Тодева, която приветства определените общински съветници и кметове с благопожелание за сполучлив мандат и превръщането на София в съвременна европейска столица. " Убедена съм, че за триумфа на вашата работа основополагащи ще бъдат правилата на бистрота, неприкритост и диалогичност ", съобщи тя.

А по-късно Йорданка Фандъкова публично съобщи властта на Васил Терзиев. Фандъкова му подари на персоналната си строителна каска, с която до неотдавна инспектираше обекти в столицата.

В Столичния общински съвет има 61 общински съветници. Местната коалиция " Продължаваме смяна - Демократична България " има 23 общински съветници. Местната коалиция ГЕРБ-СДС има 14 общински съветници. Местната коалиция " Българска социалистическа партия за България " има 9 общински съветници. Партия " Възраждане " има 8 общински съветници. Партия " ИТН " има трима общински съветници. Местна коалиция КОД има трима общински съветници. ВМРО-БНД има един общински консултант.

Припомняме, че Терзиев завоюва кметската борба в София с 48.20% на 100, при обработени 100% от протоколите на СИК в ОИК. Той получава 175044от гласовете в столицата.Ваня Григорова има 46.89%, или 170258 гласа.Вот „ Не поддържам никого " са дали17834 души в столицата, или 4.91%.

На първия тур на локалните избори за Терзиев гласоподаваха 119121 души, с което той събра 31.80% от поддръжката на гласоподавателите. Зад номинацията на Григорова застанаха 80875 гласоподаватели, или 21.59%от отишлите до урните.

Почти 14 000 души по-малко бяхарешили да се доверят на Антон Хекимян, който получи 17,84 %.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР