Новоизбраните общински съветници в община Ветово, кметът на общината д-р

...
Новоизбраните общински съветници в община Ветово, кметът на общината д-р
Коментари Харесай

Новоизбраните общински съветници в община Ветово и кметът встъпиха в длъжност

Новоизбраните общински съветници в община Ветово, кметът на общината доктор Мехмед Мехмед и кметовете на кметства встъпиха през днешния ден в служба. Това стана на първата тържествена сесия на Общинския съвет, свикана от регионалния шеф на Русе Данаил Ковачев.Церемонията се организира в постройката на Младежкия дом и на нея участваха повече от 250 поданици на общината. „ Поздравявам Ви за това, че спечелихте доверието на жителите на община Ветово. Надявам се, че ще намерите и най-хубавият метод да го оправдаете. Вярвам, че в работата си ще бъдете водени от отстояването на законността и ползите на хората. Пожелавам Ви сполучлив мандат, в който да работите дружно и в екип, като на първо място да бъдете градивни в предложенията си за развиване на община Ветово. Нека през идващите 4 години приоритет в работата Ви да бъде реализирането на обещанията, които сте поели пред Вашите гласоподаватели. Убеден съм, че ще го постигнете. Бъдете почтени и открити и помнете, че пред Вас стоят редица задания, на които би трябвало да намерите най-правилните решения в името на одобряването на една сплотена общественост и просперираща община “, сподели Ковачев в обръщението си към новите локални управници. Също по този начин той ги увери, че постоянно могат да разчитат на него и екипа му, тъй като водещ приоритет за тях е бъдат покрай хората, да се вслушват в техните оферти и да им оказват помощ да разрешат проблемите си. Областният шеф и неговият заместител Георги Георгиев показаха задоволеност от взаимната работа с Общината и Общинския съвет във Ветово досега и показаха вяра, че построените през годините отлични взаимоотношения ще се запазят. Ковачев благодари на ръководителя на Общинската изборна комисия Стела Стоилова, както и на цялото управление и членовете на комисията за ефикасната работа преди и по време на изборите, по тази причина че подсигурили правото на избор на всеки един гласоподавател в обитаемоте места от общината.

От своя страна Стела Стоилова връчи удостоверенията за избор на новоизбраните общински съветници, кмета на общината и кметовете на кметства. Всички те се заклеха да работят за благоденствието на жителите на община Ветово. Съгласно показаните и обработени протоколи на всички секционни изборни комисии от общо 17 места в локалния парламент над 76% или 13 са за Движение за права и свободи. Избирателите от общината са отредили 2 места за Българска социалистическа партия за България и по едно за ГЕРБ и Левицата. След скрито гласоподаване по време на първото съвещание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински консултант Петко Ахмаков, бе взето решение отпред на локалния парламент да застане Бюлент Салимов. Той подсигурява и безапелационна последователност в работата си.

Припомняме, че кметът на Ветово бе определен още на първи тур с над 4000 гласа и поддръжка от над 77% от гласоподавателите в общината. Разликата сред него и претендентът класирал се на второ място е повече от 69%. В своето изявление доктор Мехмед направи ретроспекция на предходния си мандат и увери жителите на общината, че ще направи всичко допустимо за развиването на обитаемоте места във ветовско и подобряването на живота на хората там. Най-важното съгласно него е, че той и екипът му са осведомени с проблемите на всяка улица и пред всеки дом и те в никакъв случай няма да не помнят от кое място са тръгнали.

Днешното тържествено съвещание на Общинския съвет във Ветово бе първото от плануваните в района, на които ще встъпят в служба кметовете на общини и кметства, както и общинските съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР