Новогодишните реаолюции на някои политици може би са свързани с

...
Новогодишните реаолюции на някои политици може би са свързани с
Коментари Харесай

6 случая, в които партитата на политиците са стигнали твърде далеч

Новогодишните реаолюции на някои политици може би са свързани с това да се пазят от бурни и скандални празненства. Но в случай че историята ни е научила на нещо, те надали ще съумеят да спазят това заричане.

Италия стартира 2024 година с гръм и тропот, когато огнестрелно оръжие, принадлежащо на член на Народното събрание, избухна и рани човек по време на новогодишно празненство.

На този декор Politico напомня кои са най-дивите и скандални политически празненства през последните няколко години.

Луда новогодишна нощ

Най-пресният образец идва от дребното селце Розаца в италианския район Пиемонт, където новогодишното празненство се трансформира в политически призрачен сън за дясната партия " Братя на Италия " на министър-председателя Джорджия Мелони.

По време на шумните празненства револвер, принадлежащ на крайнодесния народен представител Емануеле Поцоло, избухва и ранява човек в крайници.

Поцоло признава, че оръжието е негово, само че твърди, че не е стрелял с него. Тази версия убеди малко на брой, изключително когато депутатът се базира на имунитета си, отказвайки да се подложи на тест за следи.

Инцидентът провокира митинг освен против него, само че и против Мелони и нейната партия, като опозицията прикани министър-председателя да вземе ограничения.

Тя го направи: В четвъртък съобщи пред кореспонденти, че отстранява Поцоло от служба поради този случай.

Партитата Bunga Bunga на Берлускони

Покойният Силвио Берлускони беше замесен в редица кавги и несъгласия през целия си живот, само че неговите разюздани празненства " bunga bunga " във вилата му в Аркоре край Милано бяха измежду най-прочутите.

Екстравагантните беседи станаха известни през 2010 година, когато тогавашният министър-председател се обади в полицията, с цел да изиска освобождението на 17-годишната мароканка Карима ел-Махруг, която беше задържана в Милано по съмнение в кражба на бижута. Оказало се, че тя е танцьорка и секс работничка, която твърди, че е получила 10 000 $ от Берлускони.

Първоначално политикът бе приет за отговорен, че ѝ е плащал за полови услуги, до момента в който е била наепълнолетна, само че присъдата е анулирана при обжалване.

" Партигейт " на Борис Джонсън

През 2020 година и 2021 година по-голямата част от Европа, в това число Англия, беше под строга изолираност, със забрани за събирания за битка с пандемията.

Но тези ограничавания не попречиха на хората в офисите на Даунинг стрийт скрито да се поразходят и да нарушат неведнъж разпоредбите, като провеждат противозаконни събирания.

Списъкът с нарушавания включва рожден ден на тогавашния министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън, градинско събиране, коледни празненства и две събирания на политици в навечерието на погребението на принц Филип, както и други мероприятия.

Британските вестници по това време даже оповестяват, че жадни чиновници са пренесли куфар, цялостен с вино, по Даунинг стрийт.

Оргията на Йозеф Сайер

Локдаунът около Covid извади на показ дивата страна на някои политици.

През 2020 година унгарският евродепутат Йозеф Сайер, почитан член на дясната ръководеща партия " Фидес ", беше заловен да участва на празненство в Брюксел.

Според известия в белгийските медии полицията е разкрила 25 голи мъже на събирането, където Сайер е бил задържан при опит да избяга с раница, цялостна с опиати.

Партията му е известна с консервативните си възгледи за LGBTQ+, като случаят провокира голям скандал и докара до неговата оставка.

" Пипигейт "

Не всички развратни политици попадат в заглавията на вестниците поради оръжия, опиати или секс кавги. В някои случаи хората са хванати да уринират на неверното място.

Това се случва предходната година по време на 50-ия рожден ден на тогавашния белгийски министър на правораздаването Винсент ван Куикенборн. Трима от гостите на политика, поканени в дома му, с цел да отпразнуват събитието, бяха снимани от камерите за наблюдаване да уринират върху полицейски микробуси, паркирани до дома на министъра за негова отбрана.

Куикенборн упорства, че не е знаел какво са създали гостите му с полицейските фургони, само че фрагменти, споделени в интернет, демонстрират по какъв начин самият той излиза на открито към 4 ч. сутринта, застава на тротоара и заема присъщата мъжка стойка при уриниране. 

Скромният крал на празненствата

Доминик Строс-Кан беше видна фигура във френската политика, преди някогашният министър на финансите и някогашен ръководещ шеф на Международния валутен фонд да изпадне в недружелюбност през 2011 година, откакто беше упрекнат в полово посягане.

В последна сметка обвиняванията бяха свалени, само че по-късно той още веднъж се оказа в юридически усложнения, когато бе разследван за образуване на празненства със секс работнички.

Строс-Кан отхвърля да е знаел, че дамите, участващи в празненствата, са били компаньонки, заявявайки, че навиците му да се забавлява са мощно пресилени от медиите, като се има поради, че е посетил единствено 12 секс празненства за три години. Той беше оневинен по обвиняванията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР