Новогодишните атаки на Русия в Украйна са специална демонстрация за

...
Новогодишните атаки на Русия в Украйна са специална демонстрация за
Коментари Харесай

Христо Грозев: Очаква се Зеленски да направи рокада в правителството

Новогодишните офанзиви на Русия в Украйна са специфична проява за психически напън. Същото се случи и преди година в първите часове на 2023 година Целта е Путин да покаже на личното си население, че нищо не може да го спре. За него е значимо да покаже, че границите са прекрачени, което се случи и с вътрешнополитическите репресии. Имаше най-малко три опита за отравяне на съветски публицисти. За Путин е значимо да наподобява нечовечен. Това сподели журналистът Христо Грозев в ефира на „ Здравей, България “.

По негови думи престои застоялост на военните дейности след атаките тези дни. Той е на мнение, че за Путин е значимо да не основава прекомерно отрицателно отношение към себе си измежду руснаците преди изборите. „ Населението става все по-изморено от тази война, особе

„ Най-лошият избор за Украйна е връщане на Тръмп. Това е малко евентуално “, по този начин разяснява той идните избори за президент в Съединени американски щати.

Но майките на бойците, които няма да се върнат “, разясни Грозев.

Журналистът добави, че в околните 2-3 месеца няма да има ескалация от съветска страна, както и напредване на фронта от украинска страна поради зимата. Грозев посочи, че след изборите ще има нова вълна на военните дейности. 

„ Много от представителите на икономическия хайлайф чакаха, че ще има повторение на опита на Пригожин да смъкна Путин от власт. Не се е отменила тази настройка. След като те считат, че това е действително, а даже и мои източници го настояват, има късмет за вътрешен прелом, който да спре войната по някакъв метод “, сподели Грозев.

По случая с отравянето на брачната половинка на началника на разузнаването на Украйна журналистът разясни, че чакат нови данни от украинското разузнаване.

Той уточни, че украинското население бързо губи своето доверие към политиците. „ Това не е неприятно, това ги прави разнообразни от Русия “, счита журналистът. По негови думи до края на февруари може да се чака Зеленски да направи рокада в държавното управление, защото част от хората са изгубили доверие в него.

За изпращането на Навални в колония и неговото положение журналистът уточни, че има символика в действието на съветските управляващи, тъй като е значимо Путин да наподобява нечовечен. Грозев счита, че практическата цел е да лимитира гласа на Навални преди изборите.

„ Голяма част от българите стартират да схващат какви са политическите ползи на страната “, смята той. По негови думи намерено би трябвало да се каже за какво се демонтира на Паметника на Съветската войска, а не да се прикрива легендата за ремонтирането му. „ Виждам схващане на българския народ във връзка с това кои са нашите другари и кои не. Хора, които бяха неутрални или симпатизиращи на Кремъл, към този момент са със напълно друг светоглед “, счита Грозев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР