Ново военно формирование 57 260 - Ловеч от състава на

...
Ново военно формирование 57 260 - Ловеч от състава на
Коментари Харесай

Ново военно формирование от Командването за логистична поддръжка прие първите си военнослужещи

Ново военно формирование 57 260 - Ловеч от състава на Командването за логистична поддръжка (КЛП) одобри първите си военнослужещи. Днес, 9 ноември, 44 новоназначени военнослужещи поставиха военна клетва за честност към народ и Родина.

Военното формирование 57 260 с дислокация Ловеч е образувано на 1 октомври 2022 година като част от състава на военно формирование 48 940 - Бургас.

Церемонията стартира с посрещане на бойното знаме и молебен и освещаване на новосъздаденото формирование.

„ Днешният ден е празничен, тъй като в нашите редици постъпват почтени младежи, решили да посветят живота си в работа на Родината ", съобщи командирът на КЛП бригаден военачалник Тодор Тодоров. Той пожела на младите бойци здраве, персонални и професионални триумфи, безрезервност, непримиримост, дисциплина и неотстъпчивост пред компликациите и акцентира високата отговорност, която носи изборът на военната специалност.

„ Военната клетва е акт на честност и благодарност към Родината. Съдържанието и смисълът й повеляват всеки да даде своя израз на подготвеност за съзнателна и вярна работа под знамената " сподели в приветствието си началникът на щаба на военно формирование майор Свилен Младенов.

На мероприятието участваха представители на локалната администрация, командири и началници на военни формирования от Българската войска, близки и родственици на новоназначените военнослужещи и публични посетители.

Във връзка с полагането на военна клетва и освещаване на новосформираното формирование беше извършен Ден на отворени порти в региона на военно формирование 24 480 - Ловеч. Жители и посетители на града имаха опция да прегледат неповторимия музей „ Въоръжение и техника ", както и изложбата „ Бойни муниции ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР