Ново важно решение, свързано с въвеждането на еврото у нас!

...
Ново важно решение, свързано с въвеждането на еврото у нас!
Коментари Харесай

Ексклузивно! МС с неочаквано решение за еврото, новата дата ще ви изненада

Ново значимо решение, обвързвано с въвеждането на еврото у нас! Новата целева дата за приемане на еврото в България е не по-късно от 1 януари 2025 година Това е записано в Постановление на Министерския съвет за основаване на Координационен съвет за подготовка на страната за участие в еврозоната. Предишната дата беше 1 януари 2024 година.
Потребността от приемането на оферти нормативен акт произтича от потребността да бъдат адресирани редица въпроси и провокации, установени до момента в границите на процеса по техническа и нормативна подготовка за въвеждане на еврото в Република България. Съветът следи за осъществяването на Националния проект за въвеждане на еврото, като при нужда създава и предлага за приемане от Министерския съвет неговата актуализация, написа още в плана.
Предлага се и актуализация на функционалностите и управлението на някои от работните групи към Координационния съвет, като в същото време се прави предложение за сформирането на нова подгрупа „ Държавни скъпи бумаги “ към работна група „ Макроикономически разбори и обществени финанси “, която да дава отговор за адаптирането на нормативната база и системите за работа с държавни скъпи бумаги от левове в евро, съобщи Pariteni.bg.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР