Ново спортно игрище с изкуствена трева бе открито в с

...
Ново спортно игрище с изкуствена трева бе открито в с
Коментари Харесай

Ново спортно игрище с изкуствена трева радва децата на Бенковски

Ново спортно игрище с изкуствена трева бе намерено в с Бенковски. Кметът на Община „ Марица “ Димитър Иванов и кметицата на селото Иванка Пачева прерязаха лентата, дружно с децата, които най-вече се радваха на придобивката. След водосвета, отслужен от отец Георги, кметът акцентира, че днешният ден е празничен за с. Бенковски.

„ На днешния огромен християнски празник - Успение Богородично по остарял жанр, откриваме нова спортна площадка. Тя е подарък за нашите младежи и деца, тъй като те са смисъла на живота ни, те са бъдещето на с. Бенковски, на Община „ Марица “ и на България. Мили деца, поисквам на всички Вас да се забавлявате и да спортувате, тъй като бъдещето на страната ни е във вашите ръце “, уточни Димитър Иванов.

Той даде обещание, че на празното пространство до спортното оборудване ще бъде издигната и детска площадка.

„ Продължаваме да надграждаме това, което сме създали. В зоната до игрището ще изградим поливна система и  съвременна детска площадка за най-малките поданици на Община „ Марица “, разгласи Димитър Иванов и завоюва ръкоплясканията на жителите на Бенковски.

Той добави, че екипната и целенасочена работа са в основата на всички триумфи на управлението и администрацията на Община „ Марица “.



„ Благодаря на екипа и на МИГ – Община Марица, както и на строителя за качествената и навременно свършена работа. Благодаря на Господ, че ни дава здраве и сили да продължим дружно да градим светлото бъдеще на Община „ Марица “, приключи приветствието си кметът измежду аплодисментите на десетките поданици на селото.

Игрището е със общоприети размери  - 40 на 20 квадратни метра. Оборудвано е с минифутболни порти и е обезопасено с 6-метрова ограда с мрежа. Монтирано е изкуствено осветяване, което ще разреши площадката да се употребява и вечерта. Тя ще е със свободен достъп.

Площадката е построена по Програма „ Развитие на селските региони “, подкрепена е от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони. Договорът за плана е подписан сред Община „ Марица “, МИГ – Община Марица и Държавен фонд „ Земеделие “.

Първото сходно спортно оборудване на територията на селищната система бе намерено в с. Маноле още през предишния мандат, а към този момент селата Царацово, Калековец, Желязно, Граф Игнатиево и Бенковски, разполагат с стадиони с изкуствена трева.

На събитието участваха заместник-кметът Гергана Титюкова, кметове на обитаеми места и общински съветници, както и доста удовлетворени деца и родители.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР