Ново Споразумение за двустранно научно сътрудничество подписаха председателите на Българската

...
Ново Споразумение за двустранно научно сътрудничество подписаха председателите на Българската
Коментари Харесай

БАН и АНАН подписаха споразумение за сътрудничество

Ново Споразумение за двустранно научно съдействие подписаха ръководителите на Българската академия на науките (БАН) акад. Юлиан Ревалски и на Азербайджанската национална академия на науките (АНАН) акад. Иса Хабибейли. Церемонията се състоя в Българската академия на науките, в наличието на посланика на Азербайджан в България доктор Хюсейн Хюсейнов, заяви пресцентърът на Българска академия на науките.

Споразумението цели да ускори научното съдействие сред двете академии и да разшири взаимоотношенията в разнообразни научни области. Това са осведомителни, информационни науки и технологии, изкуствен интелект, сеизмология, климатични промени и опасности, галактически проучвания и технологии, културно-историческо завещание и национална еднаквост, човек, общество и език, просвета и изкуства.

Академиите ще си сътрудничат в създаване и осъществяване на взаимни научни планове, поощряване на образованието и продан на учени, научна информация, издания и изявления, както и в образуване на взаимни научни събития.

Ценни издания подари ръководителят на АНАН акад. Иса Хабибейли на Българска академия на науките. На подписването участваха представители на управленията на двете академии.

В рамките на визитата си в България делегацията от Азербайджанската национална академия на науките посети Националния археологически музей, Националния етнографски музей, Националния антропологичен музей и Института за литература на Българската академия на науките, и се срещна с новите достижения и с настоящи планове на учените от Българска академия на науките.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР