Ново споразумение ОПЕК+ за балансиране на петролния пазар може да

...
Ново споразумение ОПЕК+ за балансиране на петролния пазар може да
Коментари Харесай

Русия призова за ново споразумение с ОПЕК за петрола

Ново съглашение ОПЕК+ за балансиране на петролния пазар може да е допустимо, в случай че други страни се причислят, сподели ръководителят на Руския фонд за директни вложения (РФПИ) Кирил Дмитриев, представен от Ройтерс.

Той добави, че страните също по този начин биха могли да си сътрудничат за смекчавана на икономическите последствия от ковид.

Споразумението сред Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и други страни производителки, в това число Русия, известно като ОПЕК +, се разпадна по-рано този месец, което докара до внезапно поевтиняване на черното злато.

Нужни са взаимни старания за възобновяване на международната стопанска система, сподели Кирил Дмитриев в телефонно изявление за Ройтерс. Той означи, че такива взаимни дейности са вероятни и в границите на ОПЕК+.

Дмитриев и енергийният министър Александър Новак бяха основните договарящи по договорката за понижаване на добива с ОПЕК. Споразумението изтича на 31 март.

Поддържаме контакт със Саудитска Арабия и още няколко страни. Въз основа на тези контакти виждаме, че в случай че броят на членовете на ОПЕК+ се усили и други страни се причислят, има възможност за взаимно съглашение за балансиране на петролния пазар, сподели Дмитриев. Той отхвърли да посочи кои би трябвало или може да бъдат новите членове. Американският президент Доналд Тръмп разгласи предходната седмица, че ще се включи в петролната ценова война сред Саудитска Арабия и Русия в подобаващия миг.

Дмитриев сподели също по този начин, че международната икономическа рецесия е неизбежна, защото международният дълг по отношение на международния БВП (БВП) е повишен до 323 % в този момент по отношение на 230 % при предходната икономическа рецесия през 2008 година.

Усилията за възобновяване на връзките сред Русия и Съединени американски щати са толкоз значими, колкото постоянно са били, ще поставим всички старания и се надяваме Съединени американски щати да схванат също, че това е належащо, сподели той.

Заместник-министърът на енергетиката на Русия Павел Сорокин сподели през днешния ден на интернационална полемика в Москва, че групата ОПЕК+ не може сама да взе участие в балансирането на петролния пазар, а би трябвало да се включат колкото може повече страни, съобщи ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР