Ново разширение за производство на продукти с високо напрежение беше

...
Ново разширение за производство на продукти с високо напрежение беше
Коментари Харесай

Hitachi Energy откри ново производството на високо напрежение в Севлиево

Ново уголемение за произвеждане на артикули с високо напрежение беше намерено през днешния ден от Hitachi Energy в Севлиево. Предприятието отбелязва и 60 години от основаването си. Новата част на завода е 6200 кв. метра и в нея са заети 350 чиновници. От приемникът на швeйцapo-швeдcĸaтa инжeнepнa гpyпa ABB разясниха, че разширението и модернизирането идва в отговор на възходящото търсене на артикули за високо напрежение в международен мащаб.

На събитието участваха министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев и президентът Румен Радев, който акцентира, че компанията е мечтан шеф, предоставящ нови благоприятни условия за развиване в интернационална среда.

" Гордост е да забележим по какъв начин този световен софтуерен водач осъществя своите хрумвания точно тук в България и то с новаторски решения ", съобщи Румен Радев.
 Заводът в Севлиево - стратегическа база на енергийния колос Hitachi Energy
Заводът в Севлиево - стратегическа база на енергийния колос Hitachi Energy

Какво се създава там и какви са проектите за развиване? Новият шеф Андреа Броняра пред Money.bg

" Компонентите, които произвеждаме тук, са начало от нашата верига на доставка. Това значи, че в случай че нещо се утежни тук, това се отразява на всички останали елементи от веригата на доставка ", заяви Андрея Броняра, който е шеф на " Hitachi Energy България и виновен шеф за индустриалната база в Севлиево. Той добави, че новата част на завода е стратигическа за бизнеса на компанията.

Фабриката в Севлиево е издигната през 1962 година и с течение на времето минава през разнообразни трансформации по пътя си към модернизиране и разширение на индустриалния си потенциал. Днес тя заема обща повърхност от 74 000 кв. м. и създава високоволтови съставни елементи за елегазови изолирани разпределителни устройства (GIS), генераторни прекъсвачи (GCB), шкафове за ръководство, (LCC) и уредби с кондензаторни акумулатори (MECB).
 Снимка 556595
Източник:

Заводът разполага с най-модерно съоръжение и автоматизация на процесите, с цел да се реализира високо качество, да се понижи времето на произвеждане и да се подобрят навременните доставки. Компанията е позиционирана у нас над 40 години. Днес в нея работят повече от 800 чиновници.

Предприятието си сътрудничи с Техническия университет в София и Габрово, с Великотърновския университет, с Университета за превоз и с още няколко висши образователни заведения.

Hitachi Energy България е член на Българо-германската индустриално-търговска камара и е водач в областта на енергетиката, както и главен вложител у нас. Какъв е размерът на инвестицията в новата база в севлиево от компанията не пожелаха да разясняват. През първото полугодие на годината директните задгранични вложения в България са в размер на 289 200 000 евро.
 Hitachi Energy уголемява завода си в Севлиево
Hitachi Energy уголемява завода си в Севлиево

Компанията основава и 180 нови работни места
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР