Ново проучване, публикуване в научното списание „mBio внася светлина върху

...
Ново проучване, публикуване в научното списание „mBio внася светлина върху
Коментари Харесай

Ето защо децата са по-малко застрашени от COVID-19

Ново изследване, издание в научното списание „ mBio " внася светлина върху въпроса за какво децата имат щит против ковид и го прекарват по-леко.

Оказва се, че имунизацията против морбили, паротит (заушка) и рубеола, позната като ваксина MMR II би могла да има доста защитно деяние против COVID-19. Тя даже се предлага като различен вид за справяне с пандемията, до момента в който различните ваксини бъдат проучени добре.

Досега в научните среди имаше сходни догатки, само че новото проучване демонстрира, че равнищата на антитела от клас IgG против ковид при пациенти, имунизирани с MMR ii, създадени от Merck, са в противоположна пропорция с тежестта на болестта при пациенти, излекувани от заболяването. Ваксината съдържа вариант на морбили Edmonston, вариант на заушка Jeryl Lynn (ниво В) и вариант на рубеола Wistar RA 27/3. „ Получените данни демонстрират, че MMR имунизацията може да бъде защитна стена против COVID-19. Това може също да изясни за какво децата имат доста по-ниска периодичност на заболяване от COVID-19 от възрастните, както и доста по-ниска смъртност. Повечето деца получават първата си MMR ваксина на възраст сред 12 и 15 месеца и втора - сред 4 и 6 години “, изясни шефът на екипа на проучването Джефри Е. Голд.

За да извършат това изследване, откривателите разделят 80 души на две групи. В първата са 50 души, родени в Съединени американски щати, с МMR антитела от имунизацията MMR II. Във втората група са останалите 30 доброволци, които не са получили имунизацията MMR II, само че които имаха MMR антитела след боледуване от морбили, заушка или рубеола, оповестява " Дарик ".

Използвайки данни от тези групи, откривателите откриват, че колкото по-високо е равнището на антителата от заушка, основани от имунизацията MMR, толкоз по-ниска е тежестта на коронавирусната зараза, без значение от възрастта на пациента. „ Ваксината MMR II се смята за безвредна ваксина с доста малко странични резултати. А в случай че тя дава спомагателна изгода от попречване на инфекцията за COVID-19, от попречване на нейното разпространяване, понижаване на тежестта на болестта или композиция от всички тези изгоди, тогава става дума за намеса с доста висока успеваемост при невисок коефициент на риск “, заключава специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР