Ново проучване показва, че консумирането на суров чесън с възрастта

...
Ново проучване показва, че консумирането на суров чесън с възрастта
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако ядем чесън всеки ден

Ново изследване демонстрира, че консумирането на недопечен чесън с възрастта може да усъвършенства здравето на червата и, от своя страна, да усъвършенства както дълготрайната, по този начин и краткосрочната памет.

Съавторът на изследването, доктор Ниту, прибавя: „ Разнообразието на чревната микробиота при по-възрастните хора понижава и на този стадий от живота се развиват невродегенеративни (болестта на Алцхаймер и Паркинсон) и могат да се влошат познавателните качества и паметта. Искаме да разберем по-добре по какъв начин измененията в чревната микробиота са свързани с понижаване на когнитивните функционалности, свързани със стареенето.

Екип от учени тества 2 годишни мишки - възраст, която корелира с хора на възраст от 56 до 69 години. На гризачите се дава алилсулфид и се съпоставя с мишки, които са по-млади и на същата възраст, само че не са консумирали веществото.

Резултатите демонстрират, че по-възрастните мишки, които ядат добавката, имат по-добра дълготрайна и краткотрайна памет, както и по-здрави вътрешности спрямо другите гризачи, които страдат от нарушена пространствена памет.

Допълнителни изследвания демонстрират, че алил сулфидът резервира експресията на гени на невронален натриуретичен фактор (NDNF) в мозъка, което е от решаващо значение за дълготрайната и краткосрочната памет, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР