Ново проучване на изследователската организация с нестопанска цел Международен съвет

...
Ново проучване на изследователската организация с нестопанска цел Международен съвет
Коментари Харесай

Реалното потребление остава по-високо от официално обявеното

Ново изследване на изследователската организация с нестопанска цел Международен съвет за чист превоз (ICCT) демонстрира, че разликата сред действителните излъчвания на CO2 и разхода на гориво на новите коли и публично оповестените стойности е повишена от осем на 14 % сред 2018 и 2022 година

Официалните стойности на CO2 излъчвания се дефинират в следена лабораторна среда. През 2017 година беше въведена новата тестова процедура Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP), която размени предходния Нов европейски цикъл на шофиране (NEDC). Стойностите на WLTP са по-представителни от тези на NEDC, заради което разликата сред лабораторните и действителните стойности в началото се сви от 33 % през 2018 година до осем % през същата година.

Сегашните данни обаче демонстрират, че разликата още веднъж се усилва. Резултатът - публично стойностите на излъчванията на CO2 са спаднали с към 7,3 % сред 2018 и 2022 година, само че при действителна употреба на пътя остава единствено по-малко от една трета от постигнатото понижение от 2,3 %.

„ Нашият разбор демонстрира, че разликата сред формалните данни и действителните излъчвания на CO2 още веднъж нараства даже след въвеждането на WLTP “ - споделя Ян Дорноф, старши академик в ICCT и съавтор на отчета - „ Ако тук не се подхващат контрамерки, формалните стойности на излъчванията на CO2 от ден на ден ще губят смисъла си за действителните излъчвания и наложителните понижения на формалните стойности няма да бъдат отразени в действителния свят. “

Това подкопава напъните на Европейски Съюз за понижаване на обвързваните с превоза излъчвания на CO2 и значи, че потребителите би трябвало да заплащат повече за гориво от предстоящото. За да се предотвратят тези отрицателни последствия, Регламентът за CO2 приканва Европейската комисия да изследва създаването на механизъм, който предотвратява повишаването на разликата сред действителните и формалните излъчвания на CO2.

За задачата би трябвало да се употребяват действителни данни за разхода на гориво, които се записват и записват благодарение на по този начин наречените OBFCM устройства (бордови устройства за следене на разхода на гориво и енергия). В своето изследване специалистите на ICCT оферират коригиращ механизъм, който би компенсирал спомагателните излъчвания на CO2, породени от отклонението на действителните стойности от формалните стойности.

„ Наблюдаваме възходящата разлика сред декларирания и действителния разход на гориво от началото на 2010 година “ - споделя доктор. Питър Мок, ръководещ шеф на ICCT Европа - „ За благополучие регулаторите на Европейски Съюз към този момент разполагат с подобаващите принадлежности за компенсиране на тези несъответствия въз основа на транспарантни и надеждни данни. Това ще разреши въвеждането на коригиращ механизъм, с цел да се подсигурява, че формалните равнища на излъчвания на CO2, които производителите би трябвало да покрият през идващите години, да бъдат обновени, тъй че фактически да подхождат на в началото плануваните и законово избрани цели за понижаване. "

В допълнение, бордовите данни за разхода на гориво могат да послужат и като основа за по-добро и по-реалистично информиране на потребителите по отношение на разноските и въздействието на транспортните средства върху околната среда. Авторите оферират данните от OBFCM да бъдат обществено налични, анонимизирани и допълнени със съответните характерности на транспортното средство, с цел да се даде опция за без значение проучване с представителни действителни данни за потреблението на гориво и сила.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР