Ново проучване на американски медици установи, че консумирането на канела

...
Ново проучване на американски медици установи, че консумирането на канела
Коментари Харесай

Канелата помага в борбата с диабета

Ново изследване на американски медици откри, че консумирането на канела от хора в преддиабетно положение доста усъвършенства здравето им и възстановява равнището на кръвната им захар, оповестява изданието " Journal of Endocrine Society ", написа Българска телеграфна агенция. 

По данни на СЗО около 340 милиона души по света страдат от диабет от вид 1 и 2. Предшественик на диабета е тъй-нареченият метаболитен синдром. Негов основен катализатор са хроничните възпалителни процеси, зараждащи в масната тъкан. Изработените от нея молекули трансформират работата на черния дроб, способстват за натрупването на мазнини и глюкоза в кръвта. Възниква верижна реакция, водеща до диабет и до други неподходящи последици.

Джулио Ромео, ендокринолог от Центъра за проучване на диабета " Джослин " в Бостън и неговите сътрудници предположили, че тези процеси могат да бъдат потушени благодарение на канелата - мощен антиоксидант и известна хранителна добавка. Било открито, че хората, постоянно употребяващи канела в храната си, имат извънредно ниски равнища на кръвна захар в организма.

Екипът направил опити с 50 доброволци в преддиабетно положение, разграничени на две групи. Едната от тях получавала всеки ден хапчета с 500 мг дестилат от канела, а другата - плацебо. В идващите три месеца била следена чувствителността към инсулина на участниците в опит и равнищата на глюкоза в кръвта им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР