Ново проучване донесе добри новини за тези, които обичат движението

...
Ново проучване донесе добри новини за тези, които обичат движението
Коментари Харесай

Здравословен навик предпазва от преждевременна смърт

Ново изследване донесе положителни вести за тези, които обичат придвижването и фитнеса и непрестанно броят крачките си, заяви Study finds. Оказва се, че предприемането на по-дълга разходка, включваща повече крачки дневно може да ви помогне да живеете по-дълго. Нещо повече, откривателите споделят, че няма значение дали ги вършиме едновременно или на къси порции, това просто може да понижи риска от преждевременна гибел, написа actualno.com.

Проучването, включващо над 16 000 дами на възраст над 60 години, също по този начин допуска, че 4500 крачки дневно са задоволителни, с цел да оказват помощ за удължение на човешкия живот. В съпоставяне с това да не подхващат никакви крачки, откривателите откриват, че всеки спомагателни 1000 крачки способстват за 28% понижаване на смъртността измежду участниците в проучването.

Авторите на проучването помолиха участниците да носят устройство за отчитане на крачките за премерване на интензивността в продължение на четири до седем дни. Устройствата проследяваха всичко - от дълги разходки на открито до такива като нанагорнище по стълбите. Жените, които са правили повече от 2000 стъпки на ден в непрестанен темп, са посочили 32% понижаване на риска от гибел. Предишен разбор на същите дами също открива, че тези, които са правили 4500 стъпки дневно, са имали доста по-нисък риск от гибел спрямо най-слабо дейните дами.

„ Технологичният прогрес, реализиран през последните десетилетия, разреши на откривателите да мерят късите прояви на интензивност. Докато в предишното бяхме лимитирани единствено до премерване на действия, които хората можеха да си напомнят посредством въпросник “, споделя ръководителят на проучването Кристофър Мур, докторант по епидемиология в Университета на Северна Каролина, в известие за медиите. Според клиниката Mayo междинният американец прави сред 3000 и 4000 крачки всеки ден. Това е еквивалентно на към две благи вървене. Макар че това може да звучи доста, някои специалисти слагат задачата за върхова подготовка на към 10 000 крачки на ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР