Ново предложение за изменения в наредбата за тютюнопушене на закрити

...
Ново предложение за изменения в наредбата за тютюнопушене на закрити
Коментари Харесай

Нова идея: Палиш цигара в заведение – затварят го

Ново предложение за промени в наредбата за тютюнопушене на закрити публични места планува при нарушаване да бъде затваряно самото заведение. Това съобщи доктор Гергана Гешанова - ръководител на " Коалиция за живот без тютюнев пушек ".

Тя посочи, че сега глобите за пушене на закрито са такива, че някои заведения вземат решение да станат клиенти и да си заплащат и не престават. Искаме да има глоба за затваряне на заведението и по този начин да има почитание към закона.

По думите й когато пристигна контрольор той даже няма прави да сформира акт на нарушителя без наличието на полиция. Имаме потребност от суровост, безапелационна е тя. Здравното ведомство е признало, че инспекторите не са задоволителни и че добавените хрумвания са нужни.

Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация съобщи, че законът не трябва да се насочва към заведенията, а към клиентите.

„ Заведението няма пълномощията да глоби или да влиза в разпра с жителите, които го нарушават. В заведение, което желае да съблюдава закона и не предизвика използването на тютюневи произведения, когато влезе човек и възпламени цигари, притежателят няма какво да направи с изключение на забележка”, сподели той. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР